Transit Connect 1.8TDCI -05 rämisee

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
jansu83
Viestit: 49
Liittynyt: 24 Loka 2014 16:40

Re: Transit Connect 1.8TDCI -05 rämisee

Viesti Kirjoittaja jansu83 »

Ja sen verran vielä pitää tänne lisätä varotuksen sanaa, että jos teetätte tuon kytkinremontin niin vaihdattakaa myös kampiakselin takastefa moottoriin samalla kertaa, vaikka se maksaakin vähän ylimääräistä.

Itsellä kävi "huono tuuri" tuon takastefan kanssa, koska se vuotaa nyt kytkinremontin jälkeen öljyä moottorin ja vaihteiston välistä. 230 000 se stefa kesti, mutta kun käytettiin auki, niin viikon päästä oli pettänyt. Uskoisin että sinne on varissut roskaa aukaistaessa, mikä seuraavalla startilla vaurioitti lopunperin tuota takastefaa.

Testattiin vielä että se on varmuudella moottorin takastefa. Pestiin jarrukliinerillä koko alue, ja kytkin pohjassa vaihde päällä auto käyntiin ja melkein heti tuli öljyä välistä ulos, eli vaihteisto ei edes pyörinyt. Ja aukastaessa oli sekä mun, että asentajan mielestä kuiva, eli ei ollut vuotanut ennen remonttia. Kun olis vaihdattanu samalla kertaa tuon stefankin niin olis voinu laittaa vian korjaamon piikkiin. Nyt vetoavat vain siihen, että stefalla tuli kilometrit täyteen samaan aikaan kuin kytkinlevylläkin, eli oma moka, ja niinhän se oikeestaan olikin kun en sitä laitattanut vaikka mielessä se pyörähti.

Stefa on vaan sellanen pultattava versio, Fordilla 125 euroa ja tuo korjaamo olis saanu tarvikkeena sen 65 eurolla ja tarvii kuuleman mukaan kohdistustyökalun että saa kunnollla laitettua. Siihen vielä vauhtipyörän pultit ja työt niin olisi ollut tuollakin takuu, mutta nyt seurataan vain tästedes öljytikkua ja ajellaan "tyytyväisenä" menemään.
Vastaa Viestiin