Mondeo mk3 käsijarru

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
roadmaster
Viestit: 68
Liittynyt: 09 Touko 2010 22:51

Mondeo mk3 käsijarru

Viesti Kirjoittaja roadmaster »

Moro,tässä emännän auton käsijarrua ja sen toimintaa ihmetellään.Auto 2001 mondeo jossa kasijarrun kahva on hyvin kankea käyttää.Vaijerit vaihdettu 3/2015,Siinä samalla kun vaijerit oli irti niin kokeilin miten "käsijarruvipu" liikkuu jarrusatulassa,pientä kankeutta mutta ei tarvinut kumminkaan vääntää apinanraivolla.Palautusjousi geometria ei minun mielestä ihan oikea ole.Mutta käsijarrukahvan nostaminen on hyvin kankeaa,että onko tässä automallissa automaattisesti säätyvä kahva?Onko näihin Mondeoihin jossain vaiheissa tullut normaali käsijarrukahva,onko vaihdettavissa bolt on jostain esmes uudemmasta Mondeosta? :(
Sierra2.3-16v
Viestit: 1969
Liittynyt: 26 Helmi 2008 12:05
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: Mondeo mk3 käsijarru

Viesti Kirjoittaja Sierra2.3-16v »

Kyllä vaan, olisko 2004 vuosimalliin tullut manuaalisäätöinen kahva tuon automaattisäätöisen ja rikkoutuvan tilalle. On vaihtokelpoinen osa, itseasiassa tuota vanhemman mallin kahvaa ei edes saanut vissiin varaosana, vaan tilalle myytiin uudemman mallin kahvaa. Ja melko pyllystä tuo mondeon käsiajrrusysteemi on muutenkin, yleensä aina jotain jumppaa satuloidenkin kanssa.
1965 Volvo Duett
1966 Morris Mini 850
1984 MZ 250 ETZ
2006 Audi A4 Quattro
2007 Honda Accord 2,0iA sports tourer
hluukkonen
Viestit: 609
Liittynyt: 29 Loka 2011 12:33

Re: Mondeo mk3 käsijarru

Viesti Kirjoittaja hluukkonen »

Sierra2.3-16v kirjoitti:Kyllä vaan, olisko 2004 vuosimalliin tullut manuaalisäätöinen kahva tuon automaattisäätöisen ja rikkoutuvan tilalle. On vaihtokelpoinen osa, itseasiassa tuota vanhemman mallin kahvaa ei edes saanut vissiin varaosana, vaan tilalle myytiin uudemman mallin kahvaa. Ja melko pyllystä tuo mondeon käsiajrrusysteemi on muutenkin, yleensä aina jotain jumppaa satuloidenkin kanssa.
Ei siinä käsijarrussa mitään muuta vikaa ole kuin käyttäjä ja tietämätön korjaaja.

Käsijarrua ei käytetä ja se säädetään niin että liike on mahdollisimman lyhyt. Kun siellä satulassa alkaa olemaan jumittamista liian lyhyen liikkeen ja käyttämättömyyden takia niin peli on menetetty ja on kaksi vaihtoehtoa, purkaa satulaa atomeiksi ja putsata ja rasvata tai ostaa tehdaskorjattu osa tilalle, itse ostin uudet satulat, vaijerit, levyt ja palat, säädin käsijarrun niin että hyvä että edes hiekalla menee renkaat lukkoon mutta voima riittää silti katsastuksessa, liike pysyy pitkänä ja paikat notkeina kun käsijarrua käytän joka kerta kun auton pysäköin. Vaijerit kannattaa täyttää öljyllä ennen asentamista niin kestävät vuosia hyvänä.

Toinen on vuosittainen huolto, jos niitä liukutappeja ei putsata ja voidella vuosittain niin ongelmat on varmat.

ja kyllä, vaihtakaa se automaatti säätöinen kahva manuaaliseen.
Sierra2.3-16v
Viestit: 1969
Liittynyt: 26 Helmi 2008 12:05
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: Mondeo mk3 käsijarru

Viesti Kirjoittaja Sierra2.3-16v »

Kyllä se mondeon käsijarru nyt vaan melkoinen murheenkryyni on monen muun auton vastaavaan samantyyppiseen verrattuna, ei millään pahalla ja ovaalinmuotoiset lasit hyljättynä jo jokunen vuosi sitten.. Parin vuoden välein kun jaksaa satulat vaihtaa tehdaskorjattuihin ja vaijjerit kanssa (vaikka ne voiteliskin teflon-rasvalla) niin kai tuonkin kanssa pärjää, mutta on niitä sellaisiakin, joiden satuloille ei tarvi auton käyttöiän aikana tehdä mitään.
1965 Volvo Duett
1966 Morris Mini 850
1984 MZ 250 ETZ
2006 Audi A4 Quattro
2007 Honda Accord 2,0iA sports tourer
ykskasimonsku
Viestit: 14
Liittynyt: 28 Helmi 2012 22:09

Re: Mondeo mk3 käsijarru

Viesti Kirjoittaja ykskasimonsku »

Kyllä tuo mondeon käsijarru on lähinnä vain huono vitsi. Pari korjauskertaa jaksaa naurattaa, sen jälkeen pelkästään ärsyttää..
hluukkonen
Viestit: 609
Liittynyt: 29 Loka 2011 12:33

Re: Mondeo mk3 käsijarru

Viesti Kirjoittaja hluukkonen »

Korjasin kolme vuotta sitten täydellisesti ja vieläkin toimii kuin uusi, juuri käytin katsastuksessa ja 0% eroa käyttöjarrussa ja käsijarrussa. Lyön pääni vetoa että jokavuotinen putsaus ja rasvaus liukutapeille ja muille paikoille pitää paikat liikkeessä. Alkuperäset satulat kesti 7v ja 200tkm.
Avatar
KajS
Viestit: 970
Liittynyt: 08 Syys 2005 15:10
Paikkakunta: Suomen Louisiana

Re: Mondeo mk3 käsijarru

Viesti Kirjoittaja KajS »

hluukkonen kirjoitti:Korjasin kolme vuotta sitten täydellisesti ja vieläkin toimii kuin uusi, juuri käytin katsastuksessa ja 0% eroa käyttöjarrussa ja käsijarrussa. Lyön pääni vetoa että jokavuotinen putsaus ja rasvaus liukutapeille ja muille paikoille pitää paikat liikkeessä. Alkuperäset satulat kesti 7v ja 200tkm.
Noin meillä on toimittu ja hyvät on olleet. Se kahvan "työmatka" pitää jättää mahdollisimman pitkäksi, jotta jarrupalojen automaattisäätö siellä jarrusatuloissa toimii. Opel Omegan käsijarruvaijerin suojakumit sopii sinne vaijerien takapäihin hyvin. Ja edellä puhuttu koskee '05-mallista, siihen '01-mallin automaattisäätöiseen kahvaan en sano mitään.
"Hot funk, cool punk, even if it's old junk
It's still rock and roll to me"

Autot:
Ford Mondeo Turnier '05 110cid/110hp
Dodge Ram Van B250 '86 225cid/???hp

Support Tommy Castro The Living Rhythm and Blues Legend!

Ich bin ein Speedhunter
emax
Moderaattori
Viestit: 2778
Liittynyt: 28 Huhti 2008 21:32
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Mondeo mk3 käsijarru

Viesti Kirjoittaja emax »

Kyllä mulla on toiminu ihan hyvin, vaikken oo jaksanu sitä edes mitenkää huoltaa. Automaattivaihteinen vielä niin harvemmin tulee edes käytettyä...
Kuiteissa viimevuosikymmeneltä takajarrupalat, ei muuta sinneppäin viittaavaa. Kahvan liike on niin että 6. naksussa ottaa kiinni. Viime katsastuksessa ero alle 10%
Henry Ford's Quadricycle projekti Youtube@torala
roadmaster
Viestit: 68
Liittynyt: 09 Touko 2010 22:51

Re: Mondeo mk3 käsijarru

Viesti Kirjoittaja roadmaster »

Juu kyllä siinä niin kävi että vaihdoin manuaalisäätöisen kahvan auutomaattisen tilalle.Tilasin autokeskuksesta,olikohan n.120e.Soitin Ford huoltoon mistä huoltomies kertoi että ovat vaihtaneet ihan järjestäin nämä automaattisäätöiset pois.Syynä tähän takajarrujen laahaamiseen on juuri toi kahva,alkaa vanhuuttaan vetään liikaa joten automaattikahva lähti kuin nappitakista kun sain manuaalisäätöisen tallille.Uusi kahva sopii täydellisesti automaatisen tilalle,aivan bolt-on.Vaijerit menee myös paikalleen bolt-on.No nyt pelaa Mondeon käsijarru. :thumbup:
antsa_k
Viestit: 5
Liittynyt: 26 Loka 2015 05:13

Re: Mondeo mk3 käsijarru

Viesti Kirjoittaja antsa_k »

Jos joku on halukas ite purkamaan ja putsaamaan jarrusatuloita niin tässä linkki missä asia selvitetään aika selkeästi.

http://www.kolumbus.fi/entice/autot/mon ... /jarru.htm

Kuvassa nro4 olevaa viiskulmasta pulttia ei ollu ainakaan facelift farmarissa. Purkaminen ei ole hankala operaatio, kasaamisessa saa olla tarkkana että kamat menee oikein paikoilleen ja käsijarrun säätäminen oikeaan asentoon onnistuu.
Vastaa Viestiin