CD 6000 ja A2DP

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
MikaT
Viestit: 16
Liittynyt: 24 Helmi 2015 21:03

CD 6000 ja A2DP

Viesti Kirjoittaja MikaT »

Liityin runsas viikko sitten fordistien joukkoon hankittuani -12 Mondeon ja ilmeisesti kaiken toimivuudesta kertoo se ensimmäisen viikon suurin tutkiskelun aihe oli musiikin ja podcastien streamaaminen langattomasti kännystä stereoihin... Aux-liitin kyllä löytyy mielestäni kömpelösti hanskalokerosta mutta en tykkää ylimääräisistä kaapeleista autossa enkä myöskään ajella hanskalokeron kansi auki.

Ohjekirja ja fordin sivut kertovat että tuon pitäisi olla mahdollista mutta aikani asiaa ihmeteltyäni ei ilmeisesti kuitenkaan tuon perussoittimen kanssa.

Soittimen voisi ílmeisesti heittämällä vaihtaa Fordin Sony-soittimeen mutta toistaiseksi mulle on epäselvää että pitäisikö bluetooth-yksikkö vaihtaa myös ja toimiiko kaikki muu sen jälkeen kuin aiemminkin.

Aftermarket-soittimista löytyisi valinnan varaa, mutta ainakaan kaikki eivät tue esim. Convers+ näyttöä ja noiden kanssa tulisi käytännössä käyttöön otettavaksi soittimen handsfree alkuperäisen sijaan. Hintaakin tälle tulisi vähän liikaa.

Yksi hyvä vaihtoehto voisi olla Parrotin mki9200:nen. Tuo toisi autoon kivan näytön, ilmeisen toimivan handsfreen ja monta eri tapaa soitella musiikkia autossa. Autoa pitäisi kuitenkin purkaa enemmän kuin toistaiseksi haluan että tuon saisi siististi asennettua niin että johdot eivät jää näkyville ja liittimet tulevat fiksusti, esim. kyynärnojan alla olevaan lokeroon tai sen etuseinään.

Tässä vaiheessa päädyin menemään siitä missä aita on matalin ja hankin bluetooth - 3,5mm sovittimen.

Äänenlaatu on ainakin tuolle perussoittimelle riittävä ja kännyn bluetooth parittelee tuon kanssa ongelmitta. Käyttöaikaa luvataan vajaa kymmenen tuntia, valmiusajasta ei missään puhuta mitään, latautuu samalla laturilla kuin Lumia. Pieninä haittapuolina tuon latauksesta pitää erikseen pitää huoli ellei rakentele virtoja hanskalokeroon ja lisäksi tuo pitää erikseen painaa päälle kun tuota siirtoteitä tarvitsee. Käytön jälkeen bluetooth-signaalin kadottua tuo osaa kyllä mennä itsekseen pois päältä.

Mikäli noista muista vaihtoehdoista on jollakin kokemuksia, olisin kiinnostunut kuulemaan.