Ajovalot

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
Pauli73
Viestit: 1
Liittynyt: 13 Elo 2014 10:44

Ajovalot

Viesti Kirjoittaja Pauli73 »

Ostin Ford Fiestan 2011. Autossa perinteiset H4 ajovalot. Onko kenelläkään kokemusta ajovalojen vaihtamisesta Xenoneihin? Käykö vastaavan ikäluokan Fiestan Xenonit suoraan ja mitä toimenpiteitä (lisälaitteita) tulisi hankkia ja asentaa? Siis että olisi ihan lain ja oikeiden mukaiset valot. Onko kenelläkään kokemusta mitä tallainen operaatio maksaisi? Ajatuksena asentaa orginaalit xenonoit,ei mitään tuning valoja.
jyha
Viestit: 200
Liittynyt: 25 Elo 2013 00:36
Paikkakunta: sammatti

Re: Ajovalot

Viesti Kirjoittaja jyha »

Umpiot ballasteineen ja automaattinen korkeuden säätö, jos meinaat lyhkäset xenoneiksi laittaa.
Mondeo 130 tdci -02
Avatar
mösjöö
Viestit: 939
Liittynyt: 31 Elo 2012 16:54
Paikkakunta: Turku

Re: Ajovalot

Viesti Kirjoittaja mösjöö »

Toi korkeuden säätöhän noissa tulee tuottamaan ongelmaa. Yleinen ratkaisu on, että autossa on ainakin yksi, useammin kaksi asentotunnistinta jotka ovat edessä ja takana eripuolilla. Tunnistin yleensä on korissa kiinni ja se kiinnittyy esim. alatukivarteen säätötangolla. Tälleen kun kuormaus muuttuu niin tangon asema suhteessa epäkeskeiseen tunnistimen linkkuun muuttuu ja joku laatikko jossain älyää säätää valoja ylös tai alas. Näin ainakin tehdasvarustelluissa xenoneissa, se että miten herra katsastusinsinööri toteaa sen puutteellisuuden niin harmaata aluetta. Todennäköisesti tuhraa aikansa tutkimalla onko nyt varmasti e-hyväksytyt vehkeet kyseessä. Niin ja ajovalopesurit vaaditaan.
Ei ole sellaista mekaanista ongelmaa, jota raaka voima ja tietämättömyys ei ratkaisisi
Krisse
Viestit: 1424
Liittynyt: 05 Helmi 2005 20:54
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

Re: Ajovalot

Viesti Kirjoittaja Krisse »

Onko ton vuotiseen Fiestaan edes olemassa alkuperäsiä xenoneita? Joskus noihin aikoihin tutkin uusia pikkuautoja ja moniin niitä ei edes saanut.
Kaikenlaiset rojektini @ http://wonk.sytes.net/76s/
Vastaa Viestiin