6000CD AUX-input -ongelma

Poppikoneet ja niihin liittyvä keskustelu
Seibasterd
Viestit: 1
Liittynyt: 15 Helmi 2014 13:29

6000CD AUX-input -ongelma

Viesti Kirjoittaja Seibasterd »

Terve. Olisikohan kenelläkään ideaa audio-ongelmaan, jonka huomasin tänään asentaessani AUX-input -piuhan 07' Ford Focuksen 6000CD -radioon. AUX-piuhaa autossa ei ollut valmiina, joten ostin Ebaystä Fordin alkuperäisosan tätä varten (Ford-liikkeessä myyjällä ei ollut aavistustakaan tästä osasta):

http://www.ebay.co.uk/itm/Ford-Fiesta-F ... OC:GB:3160

Otin radion irti, laitoin piuhan kiinni ja virittelin AUX-in -pään hanskalokeron sisälle. Kokeillessani toimivuutta, ääni kyllä kuuluu, mutta äänestä puuttuu kanavia tai jotain sinne päin, en ehkä osaa selittää tätä kovin hyvin. Tuntuu kuin vain stereon toinen puoli tulisi läpi, kappaleista puuttuu siis laulu tai jokin toinen instrumentti.

Sama ääni kuuluu molemmista kaiuttimista ja olen katsonut auton radion sekä MP3-soittimen asetukset läpi- Kokeilin liittää MP3-soittimen tähän Fordin AUX-piuhaan kiinni kolmella eri kaapelilla, joten niistä tämä ei johdu myöskään. Soitin ja tämä uros-uros -AUX toimivat kotona moitteetta. Katsoin, että Fordin AUXissa menee kolme johtoa, eli left, right ja maadoitus, sekä testailin että ne ovat kunnolla kiinni. Kokeilin myös toisella MP3-soittimella.

Tässä vielä kuva tuosta 6000CD soittimesta ja ko. virityksestä:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/835 ... .13.14.jpg

Onko kukaan törmännyt vastaavaan missään? Olisikohan tuo Ebaystä ostettu kaapeli susi?
Avatar
KajS
Viestit: 970
Liittynyt: 08 Syys 2005 15:10
Paikkakunta: Suomen Louisiana

Re: 6000CD AUX-input -ongelma

Viesti Kirjoittaja KajS »

Ihme pulma, ei ole tullut vastaan meidän focuksissa. Mutta vaihevirheeltä tuo kuulostaa. Hassua, ettei Focuksessa tuolla radiolla ole AUX-tökkelia vakiona. Eli ainoa vaihtoehto lienee käydä läpi kytkennät. Mutta onhan viallisia johtoja ollut liikkeellä: mulla on 3,5 mm to RCA johtoja, joissa vasen ja oikea kanava on väärinpäin eli Status Quon Ain't Complaining soi juurikin väärin...
Viimeksi muokannut KajS, 16 Helmi 2014 15:34. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Hot funk, cool punk, even if it's old junk
It's still rock and roll to me"

Autot:
Ford Mondeo Turnier '05 110cid/110hp
Dodge Ram Van B250 '86 225cid/???hp

Support Tommy Castro The Living Rhythm and Blues Legend!

Ich bin ein Speedhunter
ynjevi
Viestit: 562
Liittynyt: 14 Huhti 2012 19:23

Re: 6000CD AUX-input -ongelma

Viesti Kirjoittaja ynjevi »

Voisiko olla johdot ristissä siten, että on jomman kumman kanavan kuuma ja kylmä karva vaihtuneet?
Ex Ford Mondeo 1,8 TDCi 2009
Avatar
KajS
Viestit: 970
Liittynyt: 08 Syys 2005 15:10
Paikkakunta: Suomen Louisiana

Re: 6000CD AUX-input -ongelma

Viesti Kirjoittaja KajS »

Juurikin noin. Mainitsin aiemmin vaihevirheen eli plussa ja miinus toisessa kanavassa väärinpäin. Niinkuin 1970-luvun radion stereotestissä sanottiin: "Jos ääni kuulostaa tulevan epämääräisestä suunnasta, kysessä on väärä vaiheistus". Tai sitten huono kytkentä/johtoliitos; mulla kotona iski bassonpoistomörkö työhuoneen vasempaan kanavaan. Syylliseksi osoittautui kehnosti tehy abikoliitos (tein itse). Liittimet olivat löysät. Kiristystä ja vaseliinia liitokseen ja teippiä ja nytkin Michael Bublee soi ihan hyvin kummastakin kanavasta.

Lisäyksenä vielä: Meillä on soitettu ihan samanlaisella iPod-setillä poppia, kantria ja muuta musaa kolmessa eri foordissa. Volaa pitää vääntää lujemmalle, esim. mondeossa arvoihin 10 - 12 (kun radiota soitellaan 5 - 8 välillä). mutta soundi on sitten tuolla "nuppi kympissä" asetuksessa ollut varsin tukeva ja siedettävä (lue: hyvä). Soundin sai myös pilalle, jos se välijohto altistui vedolle. Piti siis jättää hanskalokeroon ylimääräinen kierros johtoa vedonpoistajaksi.

Tuon 3,5 mm plugin drawback on se, että vasen kanava on siinä plugin päässä ja oikea on se seuraava "rengas". Usein niissä aux-lähdöissä oikean kanavan kontaktit ovat huonot tai taipuneet tms. joka johtaa soundin pelleilyyn oikeassa kanavassa.

Tuolta lisää plugitietoa:

http://en.wikipedia.org/wiki/Phone_connector_(audio)

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Jack_plug.png

Olipas taas juttua yhdestä plugista, mutta tuo kolmepuolikas on usean äänijärjestelmän pullonkaula, vaikkakin välttämätön värkki. Miksi vanha DIN-tökkeli hylättiin tai miksi ei vaan ole RCA-liittimiä? No ne maksaisi ja veisi tilaa...
"Hot funk, cool punk, even if it's old junk
It's still rock and roll to me"

Autot:
Ford Mondeo Turnier '05 110cid/110hp
Dodge Ram Van B250 '86 225cid/???hp

Support Tommy Castro The Living Rhythm and Blues Legend!

Ich bin ein Speedhunter
Vastaa Viestiin