Focus mk3 2011- radiovaihtoehdot

Poppikoneet ja niihin liittyvä keskustelu
Avatar
vorkki
Viestit: 84
Liittynyt: 01 Syys 2013 09:31
Paikkakunta: Espoo

Focus mk3 2011- radiovaihtoehdot

Viesti Kirjoittaja vorkki »

Hinnasto ja esite kertovat aika vähän Focuksen radiovaihtoehdoista tekniikkaa tai "teknisiä tietoja". Toivoisin, että joku jolla lisätietoa on esim kaiuttimien merkistä/laadusta tai vahvistimien tehosta ym ominaisuuksista, näyttöjen koosta jne, valottaisi asioita meille muillekin, jotka olemme niukan tiedon varassa. Samoin jos on faktatietoa miten radion valinta vaikuttaa ajotietokoneen näyttöön. Oheen listaan mitä tämän hetken hinnasto ja esite kertovat vaihtoehdoista. Toivottavasti yhdistän oikein hinnaston ja esitteen kuvaukset, koska esitteessä ei mainita samoja mallinimiä (esim Audio 3) kuin hinnastossa.

Vakioradio
Esite:
Radio/CD 3,5" monitoiminäytöllä
Sisältää MP3-yhteensopivuuden, kuusi kaiutinta ja USB- liitännän. (Vakiovaruste)

Audio 3
Hinnasto:
Ford radio/CD, 6 kaiutinta, kaukosäätimet ohjauspyörässä, USB- ja ® AUX-liitäntä;FordSYNCHätäapu-jaBluetooth HandsFree-toiminnoilla
Esite:
Radio/CD 3,5" pistematriisi- monitoiminäytöllä
Sisältää MP3-yhteensopivuuden, kuusi kaiutinta, AUX- ja USB-liitännän sekä Bluetooth®HandsFreen (sis. englanninkielisen ääniohjauksen). (Valinnaisvaruste)

Audio 7
Hinnasto:
Sony radio/CD, 9 premium-kaiutinta, kaukosäätimet ® ohjauspyörässä, USB- ja AUX-liitäntä; Ford SYNC Hätäapu- ja Bluetooth HandsFree-toiminnoilla
Esite:
Sony radio/CD 4,2" monitoiminäytöllä
Sisältää värinäytön, MP3-yhteensopivuuden, yhdeksän kaiutinta, AUX- ja USB-liitännät sekä Bluetooth® HandsFreen (sis. englanninkielisen ääniohjauksen).
(Valinnaisvaruste)

Audio 11
Hinnasto:
Ford CD-SD Navigointijärjestelmä, HandsFree Bluetooth
Esite:
Radio/CD ja SD Navigointijärjestelmä 5" monitoiminäytöllä
Lisää Ford radio/CD-soittimeen navigointijärjestelmän. 5" näytöltä näet karttanäkymän ja audiojärjestelmän kautta kuulet helposti seurattavat reittiohjeet. (Valinnaisvaruste)

Audio 17
Hinnasto:
Sony Premium Sound System: Sony radio/CD, 4.2" TFT-näyttö, integroitu ohjauspaneeli, kaukosäätimet ohjauspyörässä, 10 premium- kaiutinta (sis. Subwooferin), USB- ja AUX-liitäntä; Ford SYNC Hätäapu- ja ® Bluetooth HandsFree-toiminnoilla. (Vaatii vakiona olevan renkaanpaikkaussarjan)
Esite:
?
(Kommentti: onko sama kuin Audio 7 lisättynä subbarilla vahvistimineen?)

Audio 85
Hinnasto:
Sony CD-SD Navigointijärjestelmä ja Peruutuskamera; 5" TFT- värinäyttö, SD muistikorttipaikka, Länsi-Euroopan kartasto SD-muistikortilla; Sony radio/CD, 9 premium-kaiutinta, kaukosäätimet ohjauspyörässä, USB- ® ja AUX-liitäntä; Ford SYNC Hätäapu- ja Bluetooth HandsFree-toiminnoilla; Peruutuskamera, kiinteä
Esite:
Sony radio/CD ja SD Navigointijärjestelmä
Sisältää peruutuskameran, 5" TFT-värinäytön, integroidun Sony-ohjauspaneelin, Bluetooth® HandsFreen (sis. englanninkielisen ääniohjauksen), USB- liitännän iPod®-toiminnolla ja AUX-liitännän ulkoisen audiolaitteen kytkemiseksi, audiojärjestelmän ja monitoiminäytön kaukosäädön ohjauspyörässä ja 9 premium-kaiutinta. (Valinnaisvaruste)

Jos keksitte täsmennettävää tai korjauksia tulkintoihini niin voin päivittää tätä viestiä paremmaksi. Varsinkin jos olen hutiloinut ja yhdistellyt tietoja väärin.

Vaikka kuuntelukokemuksia on vaikea absoluuttisesti vertailla, käyttökokemukset, mielipiteet ja itse tehdyt parannukset kiinnostavat varmasti.
Focus mk3 EcoBoost
Avatar
JohnFinn
Viestit: 491
Liittynyt: 26 Marras 2011 01:22

Re: Focus mk3 2011- radiovaihtoehdot

Viesti Kirjoittaja JohnFinn »

Total solution: laitteistoksi kannattaa valita hyvä-ääninen Sony Audio 7, johon äänen lisäparannukseksi viivesäädöllinen lisävahvistin ja ko. vahvistimeen soveltuva subwoofer.
Tässä komponentit, jotka saa kytkettyä lähes plug and play-periaatteella:
- Helix PP50 DSP Plug&Play 5-kanavainen vahvistin ( sisältää kaapelisarjan )
- subwoofer Helix PP 7S ( sisältää moninapaisen yhdyskaapelin )
- Helix PP-AC 75 radioadapterikaapeli ( sovittava auton soittimen ja DSP:n sovittamiseen )
Tuo Sonyn soitin ja paremmat kaiuttimet ( ns. premiumluokan Pioneerit ) mahdollistavat tuon Helixin DSP:n hyödyntämisen. Kojetaulun keskikaiutin kannattaa kytkeä irti. Jos haluaa vielä parannusta ääneen, niin ovien ( erit. etu- ) ulkopeltien sisäpuoliin kannattaa liimata itseliimautuvaa vaimennuslevyä ( STP, Vibro Plast, tms.).
Oleellinen asia on sitten osata säätää DSP.
Neuvoja kysyvä saa sitten niitä vaikka allekirjoittaneelta. :idea:
Torque Vectoring Control
Avatar
vorkki
Viestit: 84
Liittynyt: 01 Syys 2013 09:31
Paikkakunta: Espoo

Re: Focus mk3 2011- radiovaihtoehdot

Viesti Kirjoittaja vorkki »

Näyttäisi että Focukseen saa ns jälkiasennusvarusteena Pioneerin settejä, jotka integroituvat jollakin tavalla auton muihin tehdassysteemeihin, mm ratin nappuloihin ja bt-yhteyteen. Onko näistä kokemuksia?
Focus mk3 EcoBoost
Vastaa Viestiin