Ford Fusion 1.6 -03 tuntematon sähkövika..?

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
Penori

Ford Fusion 1.6 -03 tuntematon sähkövika..?

Viesti Kirjoittaja Penori »

Elikkäs ongelma olis seuraavanlainen:

Kaikki alkoi kun yksi päivä latauksen merkkivalo syttyi pian käynnistyksen jälkeen. Valo paloi pari minuuttia jonka jälkeen se sammui. Viikon päästä näin kävi uudestaan.Seuraavaksi huomasin että ajovalot ja mittariston valot vilkkuvat (kirkastuvat välillä) ja myös ilmastoinnin puhallus oli aaltoilevaa. Havaitsin myös oudon "naksumisen" ratin vasemmalta puolelta, aivan kuin se tulisi valojen säätimen, tai mikä lie, takaa. Naksuminen loppuu yleensä kun kytkimen painaa pohjaan. Alkuun naksuminen oli tasaista, mutta nyt naksahdukset ovat epätasaisia. Myös valojen vilkkuminen oli alkuun tasaista ja nyt saattavat välillä vilkkua hyvinkin vilkkaasti. Myös latauksen merkkivalo on alkanut palaa useammin ja saattaa nyt syttyä jopa ajon aikana kun aikaisemmin on syttynyt vain hieman käynnistyksen jälkeen. Yhdessä vaiheessa ajon aikana myös abs-merkkivalo sekä käsijarrun valo syttyivät näytölle ja vilkkuivat siinä naksahduksien kanssa samaan tahtiin. Viimeisen viikon aikana näitä valoja ei kuitenkaa ole enää esiintynyt.

En itse tiedä autoista tuon taivaallista ja kaipaisin asiaan apua. Onko kellään tietoa mikä tälläisen ongelman voisi aiheuttaa? Sen verran olen tutkinut asiaa että olen mitannut akun jännitteen muutamaan kertaan (näyttänyt joka kerta ok lukemaa).
Avatar
rangleri
Viestit: 361
Liittynyt: 23 Syys 2008 21:38

Re: Ford Fusion 1.6 -03 tuntematon sähkövika..?

Viesti Kirjoittaja rangleri »

Paljonko on kilometrejä autolla takana?

Kuulostaa siltä, että laturista alkaa olla hiilet loppu.
Yleisesti nuo sähkölaitteet sekoaa, jos latauksen puuttuessa jännite putoaa liikaa ja samalla syttyy kaikenlaisia merkkivaloja. Ja viimein auto sammuu.

Mittaappa akun jännite auton käydessä, kun se latauksen merkkivalo palaa. Jos lataus toimii, pitäisi olla noin 14,4 V -jos ei niin luultavasti jotain alle 12V. Silloin vika on hyvin todennäköisesti laturissa, mutta uudehkoissa autoissa voi olla jossakin mittaristoa tai latausta ohjaavissa järjestelmissäkin vikaa (ennen se valo-laturi -yhteys oli yksinkertaisempi), joten ei uskalla suoraan sanoa missä vika voi olla.

Ja vähintään vuorokausi ajon jälkeen pitäisi akussa olla vielä noin 12,7v.
Mondeo mk1 2.0 4d -96
Penori

Re: Ford Fusion 1.6 -03 tuntematon sähkövika..?

Viesti Kirjoittaja Penori »

Kilometrejä on takana n.140tkm. Merkkivalon palaessa näyttää yli 14 volttia (mikäli tuo mittari edes kunnolla toimii, on analoginen...) Työkaverikin mainitsi hiilet mahdolliseksi aiheuttajaksi. Pähkäili myös josko jossain releessä olisi vikaa.
Vastaa Viestiin