Vinkki: Sähkölasien jälkiasennus, Mondeo I

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
Avatar
rangleri
Viestit: 361
Liittynyt: 23 Syys 2008 21:38

Vinkki: Sähkölasien jälkiasennus, Mondeo I

Viesti Kirjoittaja rangleri »

Allekirjoituksen mondeossa (CLX-valustelu=lähes karvalakkimalli) oli auton johtosarjassa valmiina johdotukset etuovien sähköikkunoille (Auto valmistettu vuoden 1995 puolella). En ole tutkinut vanhempia vuosimalleja ja eri varusteluja, joten en osaa sanoa niistä.

Ikkunanostimet käyvät suoraan myös mk2-malleista. Itse laitoin vm. 99 ghia farkusta puretut koneistot, ja ne kävivät paikalleen ilman mitään reikien porausta ja säätämistä. Ikkunalasi pitää irrottaa nostimesta ajamalla se noin puoliväliin (pellissä on reiät) ja avaamalla kaksi M6 pulttia/lasi. Tämän jälkeen nostimen saa irti löysäämällä neljä m6-pulttia, sekä avaamalla kampea pitävät kaksi ruuvia. Sitten vain uusi nostin paikalleen.
Sähköisen nostimen moottori käy myös oveen, sen kaksi ruuvia käy jaoltaan käsikammen koneiston kiinnitysreikiin.

Oven johtosarjat käyvät suoraan, jos käyttää mk1-johtosarjoja. Mutta myös Mk2:n johdot käyvät, jos muuttaa keskuslukon johdot (erilainen liitin ja 8 johtoa neljän sijaan). Tässä pitää olla yleismittari että tietää mitkä johdot pitää kytkeä. Kuitenkin kaikki tarvittavat neljä johtoa löytyvät pyöreästä liittimestä oikeilta paikoilta.

Sähköpeilien liittimet ja johdot ovat 1:1. Mk2 ghiassa oli joka ovessa sähkölasit, sekä yhden painalluksen avaus kuskin ikkunalle. Tälläinen johtosarjakin käy, mutta kuljettajan oven johtosarja on kahdella liittimellä, joten toinen liitin on jätettävä irralleen tai otettava vain pois.

Jos käyttää mk2-osia, niin pitää laittaa myös mk2-ovenavauskahvat, sillä ikkunoiden katkaisinpaneeli on siinä ympärillä ja se on erilainen kuin mk1:n.

Kaiuttimen ritilät voi myös vaihtaa sulattamalla ne nappulat auki/kiinni ovipahvin taustapuolelta, jos haluaa ettei jää reikiä kammesta. Kuskin ovipahvissa on myös suurennettava kahvan reikää katkaisijalle sopivaksi.

Ja tietenkin laitetaan sulakerasiaan ikkunoiden 30A sulake paikalleen ja valmista tuli.

Niin ja tiedossa varmaan olikin, että myös jalkatiloissa on valmiina polttimokannat lasikantapolttimoille (viiveohjaus ovien avauksesta).

Jos joku hurja nyt haluaa tällaisia enää rakennella :D

Hakusanoja:
sähkölasit, sähköikkunat, DIY
Mondeo mk1 2.0 4d -96