Focus II 1.6 käynnistysongelmat

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
protoni
Viestit: 25
Liittynyt: 27 Joulu 2007 18:23

Focus II 1.6 käynnistysongelmat

Viesti Kirjoittaja protoni »

Potilas on -05 vuosimallia oleva focus 1.6 koneella. Autossa on helmikuuhun asti ulottuva liikkeen takuu, jolloin tulee vuosi ostopäivästä. Autoa on jo jonkin aikaa vaivannut käynnistysongelmat, joita ei ole useamman korjaamoreissun yhteydessä onnistuttu paikallistamaan. Tulpat/johdot on vaihdeltu ja vikakoodeja auto ei anna.

Autoa saattaa joutua starttaamaan 5 minuuttia, ennen kun se suostuu käynnistymään. Moottorin tai ulkoilman lämpötila ei tunnu vaikuttavan mitenkään. Ongelma esiintyy usein, mutta ei kuitenkaan ihan aina. Auto on jo kolmatta kertaa huollossa, jossa se käynnistyy tällä kertaa ihan normaalisti. Mitään vikaa ei aiemminkaan ole löytynyt, ja tämmönen on/off -vika luonnollisesti vaikeuttaa vian paikallistamista entisestään.

Kuntoon tuo olisi ennen talvipakkasia saatava. Akku tuskin kestää koko talvea, jos joka päivä joutuu useamman kerran minuuttitolkulla autoa herättelemään. Olisiko kellään mitään ideoita/ehdotuksia mistä lähteä vikaa paikallistamaan?
Avatar
tuomaz
Viestit: 1184
Liittynyt: 30 Touko 2007 18:01
Paikkakunta: Uusimaa

Re: Focus II 1.6 käynnistysongelmat

Viesti Kirjoittaja tuomaz »

Mulla edellisessä autossa (ei kyl ollu ford, mutta..) samanlaista vikaa aiheutti kampiakselin asentoanturi.

Vika ilmeni niin että kun ei startannut, ei luvannut pätkääkään. Sitten kun starttas, käynnistyi laakista.

Joskus saattoi mennä päiviä ettei oireillut, joskus oireili monta kertaa päivässä. Korjaamolla eivät löytäneet ensin vikaa kun auto (tottakai) toimi aina kun pajalle vein. Sitten kun ei enää ollenkaan lähtenyt käyntiin ja hinaamalla vietiin halliin, vika löytyi...
Ford Focus 1.6 tdci Titanium Wagon 2011
ex: Ford Focus 1.6 STW Ambiente 2001
Vastaa Viestiin