Ford Proben etukolina

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
Joku vaan

Ford Proben etukolina

Viesti Kirjoittaja Joku vaan »

Terve,

Aluksi alkoi kuulua pientä lompsetta edestä oikealta etenkin kuopissa ja kuoppaisilla teillä, ja viikon aikana se on pahentunut jatkuvaan ääneen, joka kuuluu myös tasaisella ajettaessa. Kuulostaa siltä, kuin kyseessä olisi jokin renkaan mukana pyörivä osa. Äänessä kuuluu ehkä myös jotain hankaamista ja se tuntuu pahenevan jatkuvasti.

Autoa on nyt käytetty kahdella korjaamolla, eikä kummassakaan vikaa löytynyt. Alustassa ei mitään väljää, vika ei ole laakereissa ja kaikki muukin näyttäisi olevan kunnossa. Veikkailevat vian olevan voimansiirrossa, vetoakseli tai jotain vastaavaa.

Onko kellään vastaavasta kokemuksia tai muuten vinkkiä, mistä mahtaa olla kyse ja miten saan kaverini taas terveeksi? Auto on siis Ford Probe 2,5 24V -94.
garretpover
Viestit: 20
Liittynyt: 13 Heinä 2011 13:58

Re: Ford Proben etukolina

Viesti Kirjoittaja garretpover »

morjens. kyllä edelleen veikkaisin sitä laakeria. itselläni oli saman laiset oireet kun kuskin puolen laakeri meni, pari kuukautta sitten. ajaessa tasaisella suoralla tiellä, ratissa tuntuu pientä "ketkutusta", vähän kuin rengas paineet olisivat pielessä. muuta en kyllä osaa veikata. jos se olisi jossain vetoakselistossa/vaihdelaatikossa, kyllä sieltä muutakin ääntä kuuluisi. itselläni probe 2.2gt turbo -91.
probe 2.2gt turbo -91
Avatar
Foordson
Viestit: 1286
Liittynyt: 23 Huhti 2007 22:56

Re: Ford Proben etukolina

Viesti Kirjoittaja Foordson »

Pyörittele renkaita ja kuuntele kuuluuko selvää rahinaa, jos kuuluu niin laakeri sökö. Laakerissa ei välttämättä tunnu välystä.
Joku vaan

Re: Ford Proben etukolina

Viesti Kirjoittaja Joku vaan »

Soittelin vielä toiselle niistä korjaamoista, joilla olen autoa käyttänyt. Nyt heppu siellä oli sitä mieltä, että vika ei ole voimansiirrossa eikä vaihteistossa. Veikkali alustaa tai jousitusta, mutta ääni tuntuu kyllä mielestäni lähtevän jostain pyörivästä. Tultiin jutellessa siihen tulokseen, että täytyy jatkaa ajamista ja kuulostella.

Hassua, että meni melkein pari päivää, ettei päästänyt ainuttakaan outoa ääntä. En tiedä onko sillä mitään tekemistä asian kanssa, että tuona aikana tuli reilusti vettä ja oli märkää.
Vastaa Viestiin