moottorin merkkivalo palaa

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
jari488

moottorin merkkivalo palaa

Viesti Kirjoittaja jari488 »

Mondeo 2004 bensakone. Moottorin merkkivalo syttyi taas, vuosi sitten sama ongelma. Moottori toimii vielä täysin moitteettomasti, ei mitään vikaa tunnu olevan. Vuosi sitten sama juttu ja silloin ei enää lähtenyt käyntiin seisottuaan yön yli. Silloin löytyi joku liitin joka oli irronnut ja vaikutti polttoaineen ruiskutukseen. Kaveri joka korjasi näytti jotain osaa jonka korjasi enkä kunnolla rekisteröinyt tarkkaa paikkaa. Nyt löysin yhden pienen pallukan jonka päästä osa irti ja laitoin sen paikalleen, olisikohan tuossa vika? Merkivalo palaa yhä mutta auttaisikohan akun navan irroitus valon sammumiseen ja voisikohan navan irroittaminen pilata koodin löytymiseen myöhemmin?
samiharju
Viestit: 694
Liittynyt: 04 Helmi 2005 17:52
Paikkakunta: Ilimajoki
Viesti:

Re: moottorin merkkivalo palaa

Viesti Kirjoittaja samiharju »

MIL-valo kun palaa, vika on päällä. jos valo sammuu, vika ei ole päällä, mutta muistiin jää vikakoodi, joka poistuu itsekseen kun on tarpeeksi monta käynnistystä ilman vian uudelleenesiintymistä.

aivan ensimmäisenä siitä kannattaa lukea vikakoodit, tänä päivänä jokaisella korjaamolla ja monella harrastajalla on OBD-lukulaite (maksaa halvimmillaan pari kymppiä). tutkitaan sitten lisää kun koodit on luettu :-)
jari488

Re: moottorin merkkivalo palaa

Viesti Kirjoittaja jari488 »

Kiitos vastauksesta, jos vika oli siinä pallukassa jonka laitoin paikoilleen (egr-venttiilin liitin????) niin toivottavasti valo sammuu itsekseen muutaman käynnistyksen jälkeen, muuten käytän vikakoodia luettamassa maanantaina. Edellisen kerran tasan vuosi sitten ei käynnistynyt ollenkaan ja vika oli tosiaan sellainen että liitin maksoi 1 €. Uusi osa olisi tehnyt n. 300€.
petrisa
Viestit: 41
Liittynyt: 10 Elo 2010 23:53
Paikkakunta: Oulu

Re: moottorin merkkivalo palaa

Viesti Kirjoittaja petrisa »

Näin on kuten edellä jo todettukin. Mahdollisesti vika löytynyt ja korjattu.

Jos vikavalo ei häviä, niin testerillä sen voi tarkistaa (liittyikö korjattuun paikkaan) ja nollata.
Testereitäkin löytyy .... monesta korjaamosta ja autotallista :wink:
Kaikki vikakoodihuolesi heitä!
Vikakoodinlukua ja muita apuja: vikakoodi@gmail.com
Vastaa Viestiin