Mk4 mondeon kokemuksia tänne !

Keskustelua autoista ja autoilusta yleisesti
fordever
Viestit: 436
Liittynyt: 21 Kesä 2006 12:34

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja fordever »

arzzi kirjoitti: Ok, eli tässäkin Mondeo -ketjussa on keskusteltu tästä nykimisviasta kylmällä koneella (pakkaskeli). Mainitsinkin asiasta jo tuonne S-MAX -ketjuun. Eli kyseessä siis ilmeisesti softavika, johon vain odotellaan päivitystä. Softakorjauksen etenemiseen ja sen vauhdittamiseen voi itse vaikuttaa että ilmoittelee viasta eteenpäin huoltoon. Vikaraporttien suurempi määrä nopeuttaa prosessia.
Minä toistan tässä vielä S-Max-palstalle kirjoittamani jutun. Anteeksi jos joku kokee sen turhana:

Vielä 2-litraisen bensakoneen nykimisestä kylmänä. Harmittihan se kun sen ensimmäisen kerran huomasi, ja melkoista nytkytystä auton saa pitämään, jos ajaa pintakaasulla kierrokset 2000 pinnassa.

Ilmiö esiintyy kuitenkin vain alle -10 asteen pakkasilla ja sen ajan kun moottori lämpenee normaalilämpötilaan. Kyse on selvästi vajaasta 10 minuutista. Sen jälkeen ei nyi missään tilanteessa. Ja muutenhan moottori on aika tavalla lastentaudeista vapaa, eikä syö öljyä.

Tokihan moottorin pitäisi toimia hyvin kaikissa olosuhteissa, joten itsekin odotan nyt tuota huhuttua ohjelmistopäivitystä. Pelkään vain sitä, että Ford on poistamassa tuota luotettavaa myllyä tuotannosta eikä enää halua uhrata sen kehittämiseen senttiäkään. Mutta toivossa on hyvä elää.

Varmaan tälläkin palstalla kuullaan heti kun jollekin tuota päivitystä tarjotaan.
Ford Focus 1.0 EcoBoost 155hp mHEV A7 PowerShift ST-Line Wagon 2023
timppa112
Viestit: 4
Liittynyt: 07 Syys 2010 10:39

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja timppa112 »

Konepellin vaijeri napsahti poikki pakkasta 28 ja tarttis latailla akkua.Miten saan konepellin auki?
kimbe
Viestit: 3
Liittynyt: 28 Marras 2010 23:59

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja kimbe »

Konepeltikokemuksia tuli nyt omallekin kohdalle. Näillä keleillä jäätä kertyy pyyhkimien alle ja siis konepellin ja ikkunahelman väliin. Konepellin takaosassa on kumiblokki, jonka tehtävänä lienee kannen painumisen estäminen taka/keskiosista. Kumiblokin pää keräsi myös jäätä itseensä ja irtosi pellistä, kun lykkäsin kannen alas. Myös oik.puol. pissapojanletku on vaarassa joutua kannen laitojen giljotinoimaksi, vaikka kiinnikkeet ovat ehjät ja paikallaan.

Tuo kumilulla oli kiinni konepellissä kaksipuoleisella teipillä, joten odotellaan sulia ja lykätään uudelleen paikalleen.

Etulasinlämmitys on herättänyt jonkinlaista kateutta tuttavapiirissä. Mahtaako olla jokin brandipatentti vai löytyykö muiltakin merkeiltä? Ei ainakaan itsellä ole tullut vastaan.
GeeTee-
Viestit: 1412
Liittynyt: 03 Kesä 2006 02:41

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja GeeTee- »

On noita muillakin merkeillä, mutta jotenkin tuntuu olevan paljon yleisempi fordissa kuin muissa. Kukaan ei meinaa uskoa, että -90 sierrassakin moinen oli.
Ja työkaveri on haukkunut lämmitettävän lasin ja kitkarenkaat turhanpäiväsiksi ja renkaat jopa hengenvaarallisiksi, vaikka lämmitettävää lasia saatika kitkoja ei hällä koskaan ikinä milloinkaan ole ollut. Varmaan jostin naistenlehdestä repinyt noin vahvat mielipiteet ilman käytännön kokemuksia..
voiture
Viestit: 13
Liittynyt: 15 Syys 2008 17:43

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja voiture »

Nyt alkaa olla jo akku loppu -08 mallista.
Onko muilla mennyt noin tuoreena?
Aiheuttako vaihto sen kummempia toimenpiteitä jos itse
vaihtaa? Esim. vikakoodit?
Avatar
jjjj
Viestit: 227
Liittynyt: 14 Marras 2010 03:08
Paikkakunta: vaihtelee päivittäin

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja jjjj »

Ihan normaalia akun kulumista. Itse kannattaa vaihtaa. Vikakoodia ei tule. Avaimen tunnistamisen kanssa saattaa tulla ongelmia, mutta sekin hoituu sillä, että irroitat uuden akun navat n. 15 min ajaksi ja laitat uudestaan paikalleen.
Bmw m135 -16, Astra 1,6 cdti -17, S-max 2,0 tdci ps -16, Mv Agusta Brutale
eriheebo
Viestit: 19
Liittynyt: 24 Touko 2010 12:21

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja eriheebo »

Meikällä on ollut Foordeja kun kortin sain. Itse on aina kaikki tuunattu.
Ikä toi laiskuuden ja tuliterän Mondeon:
163 manuaali farkku, helpot päivät piti alkaa. Laitan tähän lainauksen oasta tekstistäni ihmiselle joka kyseli mielipiteitä Moneosta:
Osa 1:

Yleinen laatu ja muutamat toiminnallisuudet.
Mondeo on hiton hyvä maantiellä, matkoilla, kulkee hyvin ja mukavasti tilaa. Mootori laatikko alusta jne.

Mutta Moottori, laatikko, kytkin kombinaatio on aika raskas ruuhka-ajossa, kone stumppaa aika herkästi jos ei keskity ajoon. Valoissa, parkkihalleissa yms 140 olisi parempi.
Sitä on yritetty parantaa firmispäivityksellä, siis yritetty....

Automaattiset tuulilasin pyyhkimet on aivan käsittämättömät ja huolto sanoo samaa, mitään ei ole tehtävissä, toimii miten sattuu. Volkkarissa oli hyvä Fordissa ihan paska. parempi olisi käsin säädettävä perinteinen tihkukytkin.

Lisäpälppäriä ei saada toimimaan, oikein. Ei lähde käyntiin manuaalisesti jos on yli 10 astetta pakkasta.
Ajastettuna lähtee mutta viimeisimmän firmispäivityksen jälkeen käy 28 asteen pakkasellakin vain 15min. On aika tarkasti arvioitava lähtöaika.
Akku ei kuulemma kestä enempää, joopa joo.

Etupää kolisee ihan kummallisesti, klok ja kolin silloin tällöin tai jatkuvasti.
Vasen etuiskari jo vaihdettiin, ensin meinattiin ettei kuulu takuuseen. Olin "vähän" hapan ja sitten se kuuluikin takuuseen.
Vasemmalta puolelta kolina loppui mutta yli 15asteen pakkasella kuuluu nyt samanlainen narina kuin vanhoissa lehtijousitetuissa busseissa.
Kolina etuakselistossa jossain muualla jatkuu, mutta huollon mielestä mitään vikaa ei ole.

Kytkin on 25 asteen pakkasella niin jumissa, että kun painaa pohjaan, sinne jää. Kytkimessä in palautusvaimennin, jonka pitäisi sulavasti paluttaa kytkin jos käyttäjä toilailee.
ko palautusvaimenninta ei ole taidettu kokeilla -28 lämmöissä.
Pitää kuulemma ensin autoa lämmitää ennenkuin lähtee ajamaan, perkuleen hyvä lämmitää kun ei ole lohkolämppäriä, kun tuli ostettua tämä lisälämmitin, siis joka ei toimi yli 10 asteen pakkasella.

Tenava tuli pari viikkoa sitten itkukurkussa "isi, mä rikoin sun autos". No ovet oli ollu vähän jäässä ja 8v poika oli tepassu oven auki ja ovenkarmin alalaidassa oleva oventiiviste oli repeytynyt irti jääden oveen kiinni. ko lista on neljällä onnettomalla muoviniitillä kiinni. Ja kyse on siis oven alimmaisesta tiivisteestä, joka ottaa vastaa suojasäällä kosteuden jäätyen sitten yöllä kiinni.
Pitää kuulemma silikoniöljytä tiivisteen, (joka helvetin ilta).
Lohdutin tenavaa ja sanoin, ettei kyllä ollut hänen vika. ko listat repilee irti ihan alvariinsa.
eriheebo
Viestit: 19
Liittynyt: 24 Touko 2010 12:21

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja eriheebo »

Osa2:

Takakontin yläreunan rako kerää lunta ja ilmeisesti auton sisälämpö sulattaa sen sitten sopivasti jotta se voi jäätyä estäen takakontin avausta ilman väkivaltaa, pellin taipumista.

Autoa tilatessa täsmensin, että haluan nähdä koirakalterin että sen on käyttökelpoinen, ei onnistunut. Myyjä vakuutti että on hyvä ja nopea käyttää.
Kun autoa hain ja näin kalterin asennetun, rupesi jo vähän harmittamaan.
Takapenkin yläreunan aukon täyttävä kalteri oli asiallisen helppo irrottaa. Itse kalteri ei kylläkään koiria takakontissa pitänyt. Piti hitsata lisäraudat.
Hauskuus oli että kalterin alareuna tulee siipiruuvein kiinnittää poikkirautaan joka on kuusiokolopultein kontin kyljissä kiinni. Tämä poikkirauta kulkee n 25 cm korkeudella kontin pohjasta!!!!!!!!! Eli jos meikä tarvii työn tai muun syyn takia laittaa konttiin jotain pitkää, pitää ensin irrottaa kalteri ja sitten kuusiokoloavaimella poikkirauta. Ja toisinpäin. Perk...

ko kalteri kolisee mukavasti tien epätasaisuuksien mukana.
Huomautin asiasta huollossa.
Ei kolissu enään huoolon jälkeen. Ja syykin selvisi seuraavana päivänä Ikeassa. Kalterin toinen pää oli täytetty erkkariteipillä ja toinen pää työnnetty väkisin yläkiinnikkeen pohjan läpi. Ei kolissut, eikä lähtenyt irti. Piti tehdä vähän erikoisjärjestelyitä, että saatiin paketti Ikeasta kyytiin.
Huollossa kaveri irrotti sen ja sanoi "homma selvä". Mitä "selvä"????
Kalteri makasi kontin pohjalla ja toinen yläpään kiinnike rikki. Sanoin että laita takaisin ja vaihda samalla kiinnike uusiksi! Korjaa se niin että se on taas käytettävissä. Meinasi tulla ongelma, mutta saatiin seuraavalla viikolla kuntoon.

Jo kuuntelee ratiota niin ettei kone käy, auto rupeaa 20-30 min päästä messuamaan "akku loppu". Siis vakio stereoin suht hiljaa kuunneltuna. Autoradio vie sähköä, n 3A, eli käytetty olisi noin 1,5AH!! ja vaikka olisi 10A kulunki olisi mennyt vasta 5AH. Se on yli 100AH akusta aika pieni pala.
Kuuluu kuulemma asiaan.
Avatar
jjjj
Viestit: 227
Liittynyt: 14 Marras 2010 03:08
Paikkakunta: vaihtelee päivittäin

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja jjjj »

Yleinen laatu ja muutamat toiminnallisuudet.
Mondeo on hiton hyvä maantiellä, matkoilla, kulkee hyvin ja mukavasti tilaa. Mootori laatikko alusta jne.
Samaa mieltä. Lisäksi vielä hiljaisuus jonka on hintaluokassaan todellakin kohdillaan.

Mutta Moottori, laatikko, kytkin kombinaatio on aika raskas ruuhka-ajossa, kone stumppaa aika herkästi jos ei keskity ajoon. Valoissa, parkkihalleissa yms 140 olisi parempi.
Sitä on yritetty parantaa firmispäivityksellä, siis yritetty....

Itselläni kummatkin 140 ja 163. Moottoreissa selkeät erot alaväännön kohdalla. 163 alkaa vasta 2000 rpm:n kohdalla vetämään. Powershift helpottaa tilannetta, mutta silti 140 hp toimii arkiajossa mukavammin.

Automaattiset tuulilasin pyyhkimet on aivan käsittämättömät ja huolto sanoo samaa, mitään ei ole tehtävissä, toimii miten sattuu. Volkkarissa oli hyvä Fordissa ihan läjä. parempi olisi käsin säädettävä perinteinen tihkukytkin.
Juu on niitä parempiakin nähty, mutta edellisessä hondassa vielä huonommat. Taitaa kyseisessä järjestelmässä olla yleensäkin olla Suomen olosuhteissa kehittämisen varaa.
Lisäpälppäriä ei saada toimimaan, oikein. Ei lähde käyntiin manuaalisesti jos on yli 10 astetta pakkasta.
Ajastettuna lähtee mutta viimeisimmän firmispäivityksen jälkeen käy 28 asteen pakkasellakin vain 15min. On aika tarkasti arvioitava lähtöaika.
Akku ei kuulemma kestä enempää, joopa joo.
Pitäisi lähteä automaattisesti päälle ilman ollessa tarpeeksi kylmä. Ajastettuna max. aika 30 min. Edellisessä Galaxyssä ei lähtenyt kuin ajastimella päälle. Nyt kummassakin uudessa fordissa käynistyvät ihan issekseen. Ei muuta kuin huoltoon.

Etupää kolisee ihan kummallisesti, klok ja kolin silloin tällöin tai jatkuvasti.
Vasen etuiskari jo vaihdettiin, ensin meinattiin ettei kuulu takuuseen. Olin "vähän" hapan ja sitten se kuuluikin takuuseen.
Vasemmalta puolelta kolina loppui mutta yli 15asteen pakkasella kuuluu nyt samanlainen narina kuin vanhoissa lehtijousitetuissa busseissa.
Kolina etuakselistossa jossain muualla jatkuu, mutta huollon mielestä mitään vikaa ei ole.
Pakkasilla huomannut samaa. Loppunut ilmojen lämmetessä. Mondeosta kuulunut takaa hetekkamaista narinaa kovilla pakkasilla. Arvelin syyksi myös sitä että auto on pihassa seisoskellut suurimman osan ajasta. Kovalla pakkasilla kummankaan uuden Fordin alusta ei ole äänetön.
Kytkin on 25 asteen pakkasella niin jumissa, että kun painaa pohjaan, sinne jää. Kytkimessä in palautusvaimennin, jonka pitäisi sulavasti paluttaa kytkin jos käyttäjä toilailee.
ko palautusvaimenninta ei ole taidettu kokeilla -28 lämmöissä.
Pitää kuulemma ensin autoa lämmitää ennenkuin lähtee ajamaan, perkuleen hyvä lämmitää kun ei ole lohkolämppäriä, kun tuli ostettua tämä lisälämmitin, siis joka ei toimi yli 10 asteen pakkasella.
Tähän en osaa sanoa mitään kun vasemmanpuoleinen poljin puuttuu mun autoista, mutta jos palautusvaimentimien laatu on samaa luokkaa kuin takaluukun pumput niin en ihmettele yhtään :D
Tenava tuli pari viikkoa sitten itkukurkussa "isi, mä rikoin sun autos". No ovet oli ollu vähän jäässä ja 8v poika oli tepassu oven auki ja ovenkarmin alalaidassa oleva oventiiviste oli repeytynyt irti jääden oveen kiinni. ko lista on neljällä onnettomalla muoviniitillä kiinni. Ja kyse on siis oven alimmaisesta tiivisteestä, joka ottaa vastaa suojasäällä kosteuden jäätyen sitten yöllä kiinni.
Pitää kuulemma silikoniöljytä tiivisteen, (joka helvetin ilta).
Lohdutin tenavaa ja sanoin, ettei kyllä ollut hänen vika. ko listat repilee irti ihan alvariinsa.
Tuon saman huomasin minäkin eilen ensimmäistä kertaa laittaessani tiivistettä galaxyyn rek. 6.2.2011 paikalleen. Yksi nasta oli pois paikaltaan. Vaikuttaa todella heppoiselta. Mondeossa on pysynyt tiiviste paikallaan ainakin ensimmäiset 2500 km. Voisi veikkailla että liima tulee korjauskuvioihin aikanaan.
Bmw m135 -16, Astra 1,6 cdti -17, S-max 2,0 tdci ps -16, Mv Agusta Brutale
Avatar
jjjj
Viestit: 227
Liittynyt: 14 Marras 2010 03:08
Paikkakunta: vaihtelee päivittäin

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja jjjj »

Jo kuuntelee ratiota niin ettei kone käy, auto rupeaa 20-30 min päästä messuamaan "akku loppu". Siis vakio stereoin suht hiljaa kuunneltuna. Autoradio vie sähköä, n 3A, eli käytetty olisi noin 1,5AH!! ja vaikka olisi 10A kulunki olisi mennyt vasta 5AH. Se on yli 100AH akusta aika pieni pala.
Kuuluu kuulemma asiaan.
Ulostetta jauhavat. Fordin akut hyytyvät todella nopeasti. Itsellä vaihdettu edellisessä Galaxyssä useammin kuin kerran vuodessa. Ongelma on vaan se, että kukaan huollossa ei osaa tehdä rasitustestiä akulle. Mittailevat vaan jännitettä ja tarkistavat että ottaa virtaa vastaan. Huollossa on kuitenkin se yksi rikkinäinen akku mistä tarvittaessa saadaan tehtaalle oikeat vikakoodit kunhan tarpeeksi rähjäät. Kyseinen akkuongelma saattaa olla syy myös polttoainelämmittimen toimimattomuudelle kylmissä olosuhteissa. Minulla huutaa radio, telkkari ja kaikki muut sähkölaitteet parikin tuntia kerralla ja hyvin pelaa kunhan akku on kunnossa !
Bmw m135 -16, Astra 1,6 cdti -17, S-max 2,0 tdci ps -16, Mv Agusta Brutale
Antti77
Viestit: 5
Liittynyt: 28 Helmi 2011 20:02

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja Antti77 »

Nyt on jokunen sata kilsaa hinkattu mulle uudella,toisen vanhalla mondeolla veistetty. 130000km on mittarissa ja muuten olen kyllä tyytyväinen, mutta pari pikku juttua kiusaa:
- Parkkitutka on hajalla, n.30% peruutuksista toimii ja 70% tarjoaa vikakoodia tai vilkuttaa merkkivaloa-> myyjän takuuseen?
-Kajarit hajalla, ääni särisee basson tahdissa...
-Etujarrulevyt kierot, kulutusosia, joten se siitä.
-Radio on aika hanurista, ehkä huonoin soitin viimeiseen viiteen autoon.

Muuten kyllä pelittää mukavasti ja tomaatti vaihtaa tasaisesti.
Ford Mondeo 2.0 TDci Ghia 2008 Panther black
riikomi
Viestit: 985
Liittynyt: 22 Kesä 2005 12:39

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja riikomi »

Jos jotakuta kiinnostaa vaihtaa 16" merkkivanteet+kesärenkaat 17" kokoisiksi, niin vilkaiskaa tuonne: viewtopic.php?f=20&t=31591
Avatar
NiceMan
Moderaattori
Viestit: 2517
Liittynyt: 03 Helmi 2005 20:39
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja NiceMan »

Nyt on pari viikkoa ajellut "uudella" 2008 vuoden farkku Mondeollani ja ei ole vielä voitittavaa löytänyt mitä nyt on etuvetoinen...
2.3 bensa ja jatkona 6 vaihteinen automaatti.

Ihan mujava ajella, keskikulutus nyt 11.8l/100km tietsikan mukaan.
107Tkm mittarissa joista itse ajettu 1200km.
Viikonloppuna pitäisi jos ehtii vaihtaa laatikon öljy ihan varmuuden vuoksi.
Ford Taunus Coupe 2.0i Turbo 1975 (Projekti)
Jeep Wagoneer 4x4 Monster PickUp 1974 (Myyty)
Ford Scorpio Cosworth STW 1995 (Laatikkona)
Ford Mondeo EcoBoost 2.0 2011 (Käyttis)
https://www.theniceman.com/coppermine/
kinnunen
Viestit: 39
Liittynyt: 03 Helmi 2008 11:10

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja kinnunen »

voiture kirjoitti:Nyt alkaa olla jo akku loppu -08 mallista.
Onko muilla mennyt noin tuoreena?
Aiheuttako vaihto sen kummempia toimenpiteitä jos itse
vaihtaa? Esim. vikakoodit?
Jep, vaihdoin vuosi sitten jo '08 uuden Boschin. Tän jälkeen ei virtaongelmia. Boschin testeri väitti alkup.akkua kaput-malliseksi, Fordin testerillä akku huippukunnossa.
En jaksanut satasen takia tapella...
--
ex-Mondeo mk4 2.2TDCi
kinnunen
Viestit: 39
Liittynyt: 03 Helmi 2008 11:10

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja kinnunen »

eriheebo kirjoitti: Etupää kolisee ihan kummallisesti, klok ja kolin silloin tällöin tai jatkuvasti.
Vasen etuiskari jo vaihdettiin, ensin meinattiin ettei kuulu takuuseen. Olin "vähän" hapan ja sitten se kuuluikin takuuseen.
Vasemmalta puolelta kolina loppui mutta yli 15asteen pakkasella kuuluu nyt samanlainen narina kuin vanhoissa lehtijousitetuissa busseissa.
Kolina etuakselistossa jossain muualla jatkuu, mutta huollon mielestä mitään vikaa ei ole.
Tämä on ilmeisemmin ominaisuus, toisissa enemmän, toissa vähemmän ?
Mulla kolisee, etupäähän on vaihdettu iskarit,yläpäänlaakerit,tukivarret,nivelet mutta kolisee vaan. Mutta kaikkeen tottuuu :D
--
ex-Mondeo mk4 2.2TDCi
MinäItte
Viestit: 10
Liittynyt: 29 Helmi 2008 17:06

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja MinäItte »

46 tkm/3 v. takana ja auto toiminut muutamaa asiaa lukuunottamatta hyvin.
Lasin vaihdatin halkeaman ja katsastuksen takia syksyllä uuteen. Ehdin ajaa peräti reilun kuukauden kunnes taas napsahti lasiin kivi tai nasta ja näkökenttään tuli kunnon halkeama. Eikä ole tapana roikkua kenekään puskurissa niin kuin eräs kirjoittaja taannoin epäili.
Tuntuu, että noi lasit ei kyllä kestä mitään tai sit on vaan huonoa tuuria. Lasivakuutus on kyllä tarpeen.
2.0 l bensakoneen nykimistä on ollu talven aikana aina kylmänä, kun on pakkasta enemmän kuin 10 astetta. Eipähän ollu koskaan -02 Mondeossa, jossa oli sama kone. Kehitys mennyt taaksepäin.
Sitten suurin murhe. Nimittäin vaihdekeppi, joka kitisee, kirskuu ja on tosi tahmea. Ilmiö tuntuu liittyvän jonkin verran ulkolämpötilan vaihteluihin. Esim. jos kova pakkanen lauhtuu niin herkemmin oireilee. Ja monesti niin, että kun lähdet kylmänä liikkeelle niin on hyvä mut kun vaihteisto on lämmennyt niin menee nahkeeksi. Luulis että se ois toisinpäin.
Varsinkin kakkos- ja nelosvaihteet menee päälle kunnon kitinän kanssa. Huollosta sanottiin, että tämä on vaihteiston ominaisuus, jolle ei voi tehdä mitään. Mitä tässä muuta voi kun uskoa.
Jos tulevan kesän vielä ääntelee niin sitten kyllä pitäis laittaa auto vaihtoon. Sen verran ärsyttää.
Avatar
jjjj
Viestit: 227
Liittynyt: 14 Marras 2010 03:08
Paikkakunta: vaihtelee päivittäin

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja jjjj »

vaihdekepin narina ominaisuus ? Enpä ole ennen kuullutkaan. Luultavasti suhteellisen helppo kyseinen vaiva poistaa, mutta jotenkin tuntuu että huolloissa henkilökunnalla on aika vähissä motivaatio keskittyä asiakkaan murheisiin. Jos kerran auto kulkee eikä valuta mitään alleen niin sanotaan asiakkaalle että vika on ominaisuus niin päästään moisesta kiusankappaleesta eroon !
Bmw m135 -16, Astra 1,6 cdti -17, S-max 2,0 tdci ps -16, Mv Agusta Brutale
ilpopo
Viestit: 58
Liittynyt: 21 Joulu 2009 20:24
Paikkakunta: Vantaa

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja ilpopo »

Narina lähtee pois kun rasvaa vaihdekepin "siirtotangot"! Omassani tuli n.1 vuotiaana sama narina.
Aditassa rasvasivat ja sen jälkeen toiminut moitteetta.
2,0tdci
Viestit: 20
Liittynyt: 03 Heinä 2009 13:07
Paikkakunta: Turku

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja 2,0tdci »

MinäItte kirjoitti:Tuntuu, että noi lasit ei kyllä kestä mitään tai sit on vaan huonoa tuuria. Lasivakuutus on kyllä tarpeen
Itse taas ihmettelen että lasi kestää niin hyvin. Osumia on tullut 5-6 ja eikä suostu vieläkään halkeamaan. Viime viikolla oikein kunnon kivi lensi lasiin ja jätti mojovan jäljen. Odotan mielenkiinnolla josko nyt lähtisi säröilemään. Nastoja ja kiviä kyllä ropisee aika paljon että saas nähdä milloin se oikea tulee kohdalle....
Lasivakuutus on kyllä tarpeen.
GeeTee-
Viestit: 1412
Liittynyt: 03 Kesä 2006 02:41

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja GeeTee- »

Saattaa olla asennuksellakin jotain tekemistä sen tuulilasin kestävyyden kanssa.
eriheebo
Viestit: 19
Liittynyt: 24 Touko 2010 12:21

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja eriheebo »

Sitkeä sielu palkitaan. Viidennellä huoltokerralla lopulta vaihtoivan -10 Mondeoon etuiskarit. Sinne jäi kaikki kolinat.
Siihenmennessä oli aina vain todettu, ettei vikaa ole tai löydy.

Elikkä muillekkin vinkiksi, jos uuden Mondeon etuakselistosta kuuluu sevä "klonk" kun auto niiaa esim hidastetöyssyn yli, syyä on vialliset iskari/iskarinlaakerit.
Kuulin jostain että vika koskisi vain "sport" alustaa, joka meikälläkin on, kuka tietää.

Ja lopulta lämmityslaitteen toimimattomuuden todettiin johtuvan viallisesta akusta, ilmeisesti yksi kenno "tippuu pois" pakkasella.

t. Esa
MinäItte
Viestit: 10
Liittynyt: 29 Helmi 2008 17:06

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja MinäItte »

Positiivista kuuluu tällä kertaa täältäkin. Käytin auton paikallisen Nesteen korjaamolla. Kerroin yrittäjälle, että vaihdekeppi nitisee ja on tahmea.
Kaveri avasi konepellin ja käski liikutella vaihdekeppiä kuunnellen itse moottoritilassa. Sanoi heti, että homma selvä ja haki purkin jotain sprayöljyä. Muutama suihkautus moottoritilassa oleviin vaijereihin, tankoihin vai mitä niveliä ovatkaan ja kaikki kitinä oli poistunut ja vaihdekepistä tuli erittäin kevyt ja herkkä.
Noin pienestä se voi näköjään olla kiinni. Tekisi mieli käydä sanomassa merkkikorjaamon huoltoneuvojalle muutama valittu sana.
eriheebo
Viestit: 19
Liittynyt: 24 Touko 2010 12:21

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja eriheebo »

"Tekisi mieli käydä sanomassa merkkikorjaamon huoltoneuvojalle muutama valittu sana."

Voit arvata meikäläisein sanavalintarepertuaarin kun neljättä kertaa kävin hakemassa auton etupään kolinoiden takia, kommentilla "vikaa ei ole". :cry:
Olin selvästikkin ollut aijemmin liian kohtelias. Johan rupesi tapahtumaan kun kunnolla antoi tunteen tehdä sanavalinnat . :evil:

t. Esa
kinnunen
Viestit: 39
Liittynyt: 03 Helmi 2008 11:10

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja kinnunen »

mulle sentäs myönsivät rehellisesti, että vika on, mutta ei vieläkään saatu korjattua. Olisko ollut tämän takia about 8 kertaa pajalla. Sitten en enää jaksanut ja sit loppu takuukin ;)
Saas nähdä mitä katsastusmies sanoo kun pitää siellä käyttää :)
--
ex-Mondeo mk4 2.2TDCi
Anddi
Viestit: 61
Liittynyt: 21 Marras 2006 09:02
Paikkakunta: Liminka

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja Anddi »

Nyt tuli meillekin toiseksi autoksi 2010 2.0 115 Econetic Mondeo. On kyllä pirun hyvä auto maantiellä ja kaupungissa. Toistaiseksi kulutusmittarin mukaan päässyt alle 5.0 litran keskikulutuksella, toki alla vasta 400 km ja siitä ehkä 20% vaan kaupunkiajoa.

Otin siihen vielä FordProtectin vuodeksi päälle.
Ford Mondeo 2.0 TDDi 2005

ex-Ford Mondeo 2.5 V6 2001
ex-Ford Mondeo 1.8TD 1999
ex-Ford Mondeo 2.2 TDCi 2006
ex-Ford Mondeo 2.0i CLX STW 2000
ex-Ford Mondeo 1.6i Sedan 1998
Vastaa Viestiin