Mondeo -01 naputus etupäästä.

Renkaat, vanteet, jouset, iskarit, jarrut, madallus, jne.
Peccer
Viestit: 11
Liittynyt: 20 Tammi 2009 21:39

Mondeo -01 naputus etupäästä.

Viesti Kirjoittaja Peccer »

Onko kellään ollut vastaavaa, että vasemmaltapuolelta edestä kuulluu ajaessa kevyt naputus? Naputus kevenee ja hiljenee kun hiljakseen kääntelee rattia ajessa. Sit kun samalla painaa kevyesti jarrua niin naputus loppuu.

Toinen, vaikka etulevyt ja palat ovat uudet, kun jarruttaa niin ihan lopussa kuuluu sellanen kahnainen metallinen ääni kuin palat ois loppu?
MontikkaGt
Viestit: 61
Liittynyt: 06 Marras 2007 08:44
Paikkakunta: Turenki

Re: Mondeo -01 naputus etupäästä.

Viesti Kirjoittaja MontikkaGt »

Jos nyt pyörään ei ota mikään kiinni ,tulisi mieleen väljä iskunvaimentimen yläpää, pallonivel väljä tai vetonivelen matka lopussa. Kallistuksenvaimentimen tukitangon nivelet väljät tai kiinnitykset löysät.(iskarin sivussa mikäli mondeo)

Iskari tuli mieleen vaihoehtona ehkä siksi, kun tuon jarruttessa auto hieman niiaa eli paineistaa iskaria jolloin välys poistuu.

( Kallistuksenvaimentimen tukitanko on helppoa ottaa ja vaihtaa samantein uuteen jos renkaan otat pois.)
Vetonivelen voit testata ajamalla tyhjällä parkkipaikalla tiukahkoa ympyrää, kiihdyttäessä napina kovenee "roplotukseksi "..

Pallonivel juoruaa itsestään yleensä koputuksina tai napsahduksina kuopista ajettaessa auton nyökkiessä.

Sitten jos tuo naputus on säännöllinen ja kuuluu selvästi pyörännavalta päin, voi olla että jarrulevyn tuuletusontelossa on jotain mikä koputtaa esim jarrusatulaan. Esim kivi satulan välissä voi aiheuttaa myös koputusta ja rahinaa. Pyörä on silloin syytä irroittaa sen jälkeen kun on paikallistanut äänen lähteen ja puhdistaa paikat.
Peccer
Viestit: 11
Liittynyt: 20 Tammi 2009 21:39

Re: Mondeo -01 naputus etupäästä.

Viesti Kirjoittaja Peccer »

Sen verran edennyt, että sen jarrutuksen jälkeisen rahinan sain pois purkamalla ja herkistelemällä ne, repsikan puoli jäi laahaamaan.

Mutta mitä tuohon naputukseen tulee, niin koiranluut on uudet, missään ei muutenkaan pitäisi olla väljää ja naputus on niin säännöllinen. Vetaritkaan ei pidä ääntä kääntäessä.
Oma diagnosointi on nyt että ääni tulee sopivassa vauhdissa vaihdelaatikosta, sitä en tiedä miten tuo kevyt jarrutus siihen vaikuttaa... Mutta pyörien ollessa ilmassa ja pyörität, ikään kuun sieltä kuuluisi sellanen napse, ehkä.... Öljyt vaihdoin, mutta ei vaikutusta.

No ensviikolla nokka käänty joka tapauksessa kohti ruotsin turneelle viikoksi :)
Peccer
Viestit: 11
Liittynyt: 20 Tammi 2009 21:39

Re: Mondeo -01 naputus etupäästä.

Viesti Kirjoittaja Peccer »

Jes, ääni alkaa muuttumaan enemmän kolkotukseksi. Eli oisko se nyt ulompi tai sisempi vetonivel. Ympyrää ajaessa ei mitään kuulu, mutta hiljakseen ajaessa sellanen kolkuttaminen mikään tuntuu rattiinkin, mutta häviää vauhdin kasvaessa.
Alkaa kiristään koska maantaina pitäisi olla sielä laivassa ilta kahdeksaan menessä...
Vastaa Viestiin