mondeo -01 ilmastointi

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
pnieminen74
Viestit: 116
Liittynyt: 21 Maalis 2010 11:55

mondeo -01 ilmastointi

Viesti Kirjoittaja pnieminen74 »

tuleeko vikadiagnoosia jos ilmastointi on kaput? 1kk sitten uudet ponneaineet huollossa ja kaiken piti olla ok, nyt ei tule kylmää sisään lainkaan, onkohan kenno puhki tai kompura entinen?
Seppo
Viestit: 169
Liittynyt: 24 Maalis 2007 18:32
Paikkakunta: LPR

Re: mondeo -01 ilmastointi

Viesti Kirjoittaja Seppo »

Ei tule käsittääkseni mitään vikatietoa ainakaan visuaalisesti. Nappiin syttyy valo lähinnä tiedoksi, että ilmastointi on pyydetty päälle (siis kun sitä painaa) ja se ei tarkoita, että kompura olisi käynnissä tai systeemi olisi kunnossa/epäkunnossa. Minulla oli yksi putki hankautunut sen verran puhki, että aineet ei pysyneet viikkoa pitempään sisällä. Toimimattomuutta ei huomannut muusta kuin liian lämpöisestä ilmasta mitä se puhalteli sisälle vaikka jäähdytyksen piti olla päällä.
--
Mondeo STW -01
a||a
Viestit: 3
Liittynyt: 09 Touko 2010 18:51

Re: mondeo -01 ilmastointi

Viesti Kirjoittaja a||a »

Lainaan ketjua sen verran että kytkeytyykö kompura (siis naksahtaako magneettikytkin) jos laitteesta on kylmäaineet kadoksissa? Mondeo mk2 ilmastointi ei pelitä, valo palaa kytkimessä mutta mitään ei tapahdu. Sen verran juttua lukenut että kannatta ilmeisesti kokeilla vetää virtoja suoraan akulta, niin selviäisi kytkimen toiminta?
pnieminen74
Viestit: 116
Liittynyt: 21 Maalis 2010 11:55

Re: mondeo -01 ilmastointi

Viesti Kirjoittaja pnieminen74 »

no, automaatti ilmastoinnilla napilla se menee pois päältä, pitää asettaa asento LO ja painaa AUTO niin kompuran pitäis olla aina yli +5C lämpötilassa päällä...kaikissa ilmastoinnin putkissa
on jotain ampin moninapaliittimiä, joista 4-5 karvaa kulkee johtosarjoihin, ajattelin että nämä antavat jotain tietoa järjestelmään, ehkä siis ei annakaan?
kompuran päällä näkyy 2 johdinta, ne menee mustaan kumituttiin jota en saa irrotettua, jumissa?
onko tuo magnéettiventtiili kompurassa siinä päällä kiinni, eikä erillinen (ei näyttäisi ainakaan irto-osa tuo magneettiventtiili olla)?
täytyy vielä huoltoon...
pnieminen74
Viestit: 116
Liittynyt: 21 Maalis 2010 11:55

Re: mondeo -01 ilmastointi KORJATTU

Viesti Kirjoittaja pnieminen74 »

vika löytyi, luultavasti ; kenno keskeltä rikki (vuotanut vihreää öljyä tms.) motonetistä uusi n.125€ ja tiivisteet 2kpl voortilta 3€. testerissä alipaine ok. uudet aineet VAIN matalapaineliittimestä sisään ja kaikki toimii. (mitä tuolla korkeapaineliittimellä on tarkoitus tehdä?)
savis
Viestit: 35
Liittynyt: 09 Huhti 2008 20:20
Paikkakunta: Lahti

Re: mondeo -01 ilmastointi

Viesti Kirjoittaja savis »

korkeapaine puolelta kylmäaine menee nestemäisenä järjestelmään ja matalapaine puolella kylmäaine on kaasuuntuneena jos täyttäää matalapaine puolelta niin kompura vetää nestemäisenä kylmäaineet ja voi rikkoa kompuran..ellei ole sellainen huoltolaite joka syöttää kylmäaineen vähän kerrallaan..
Vastaa Viestiin