Mondeo -01 Takalasin/peilien lämppäri

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
Hapa38

Mondeo -01 Takalasin/peilien lämppäri

Viesti Kirjoittaja Hapa38 »

Elikkäs jotenkin virta hakusessa kun katkaisijaan ei syty edes valoa sitä painettaessa ja lämmitys ei kytkeydy päälle. Sulakkeet vaihdettu ja testattu kaverin toimivaa katkaisijaa tilalle mutta ei toiminut tuollakaan. Mahtaneeko tuossa olla vielä jonkinlainen rele jota en ainakaan löytänyt mistään jossakin piilossa. Eipä tuota nyt kesäaikaan tarvi mutta ensi talvea ajatellen olisi mukava jos saisi jonkun fiksulla neuvolla toimimaan.
Seppo
Viestit: 169
Liittynyt: 24 Maalis 2007 18:32
Paikkakunta: LPR

Viesti Kirjoittaja Seppo »

Pitäisi ensin selvittää tuleeko sille katkaisijalle asti sähköt. Luulisin, että ei tule jos kerran sen oma merkkivalokaan ei pelaa. Silloin ei auta vaikka siihen laittaisi varmasti toimivan katkaisijan. Jos sillä on oma rele niin sen taas luulisi olevan katkaisijan jälkeen eli se ei vaikuta siihen katkaisijan omaan merkkilamppuun paitsi jos sille tulee piuha takaisin sieltä releeltä.
Onko molemmat sulakerasiat katsottuna?
Mulla ollut vastaava vekotin vasta kuukauden päivät, enkä ole kokeillut kertaakaan koko nappia :oops:
--
Mondeo STW -01
korgie
Viestit: 272
Liittynyt: 07 Maalis 2005 17:43
Paikkakunta: Kerava

Viesti Kirjoittaja korgie »

Seppo kirjoitti:Jos sillä on oma rele niin sen taas luulisi olevan katkaisijan jälkeen eli se ei vaikuta siihen katkaisijan omaan merkkilamppuun paitsi jos sille tulee piuha takaisin sieltä releeltä.
Onhan siellä rele ja sen merkkilampun syöttö varmastikin tulee myös sen releen kautta. Se katkaisijahan on painiketyyppinen; ei on/off-katkaisija. Ja se relehän on semmoinen että se sitten määrätyn ajan kuluttua naksahtaa itsestään pois päältä jos ei itse muista lämppäriä sammuttaa.
=)
Hapa42

Re:

Viesti Kirjoittaja Hapa42 »

Eli ymmärränkö oikein että rele on tuon katkaisijan pohjassa :shock:
korgie
Viestit: 272
Liittynyt: 07 Maalis 2005 17:43
Paikkakunta: Kerava

Re: Re:

Viesti Kirjoittaja korgie »

Hapa42 kirjoitti:Eli ymmärränkö oikein että rele on tuon katkaisijan pohjassa :shock:
En tiedä tarkemmin missä se rele on, mutta uskoakseni jossakin kojelaudan sisällä sen on oltava, koska sen releen ääni kuitenkin selkeästi kuuluu ohjaamoon kun lämppärin laittaa päälle/pois.
=)
Seppo
Viestit: 169
Liittynyt: 24 Maalis 2007 18:32
Paikkakunta: LPR

Re: Re:

Viesti Kirjoittaja Seppo »

korgie kirjoitti: En tiedä tarkemmin missä se rele on, mutta uskoakseni jossakin kojelaudan sisällä sen on oltava, koska sen releen ääni kuitenkin selkeästi kuuluu ohjaamoon kun lämppärin laittaa päälle/pois.
Releen sijainti Central junction box. Releen jälkeen on myös sulake F98 7,5A mikä on taustapeilejä varten. Releelle tulee piuha Battery fuse box missä on sille F4 30A sulake. Jos tuo palaa niin ei toimi peilien eikä takalasin lämmitys. Myös kytkimen merkkilamppu on tuon takana eli jos rele ei vedä niin joko sulake F4, painonappi, tai näiden johdotus Central timer unit:iin.
Central junction box sisältää pari tusinaa sulakkeita eli suomeksi se on varmaan keskussulakerasia :lol:
Hyvää Joulua kaikille.
--
Mondeo STW -01
Vastaa Viestiin