Käytetyn auton takuu?

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
Vezu
Viestit: 9
Liittynyt: 31 Elo 2008 12:02

Käytetyn auton takuu?

Viesti Kirjoittaja Vezu »

Elikkäs ostin tuossa kolmisen viikkoa sitten autoliikkeestä -02 mondeon (140tkm) ja nyt auto on huollossa ja sieltähän ne soitti ja sanoi että vesipumppu vuotaa ja pitää vaihtaa, meneekö autoliikkeen piikkiin täysmääräisesti?? ja toinen mitä tuli on jarrupalat eteen ja taakse, kun olin autoa ostamassa ja koeajoin sen ja rupesin myyjän kanssa autosta keskustelemaan siitä kun omasta mielestä jarrut ei ollu niin hyvät kun pitäisi,kysyin myyjältä onko jarru remppa edessä kun jarrut ei olleet niin hyvät, myyjä sanoi että levyt on vain vähän pinta ruosteessa kun auto on seissyt ja että ei niissä mitään vikaa ole.. meneekö siis myös jarrupalojen vaihto autoliikkeen piikkiin??
Sierra2.3-16v
Viestit: 1969
Liittynyt: 26 Helmi 2008 12:05
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: Käytetyn auton takuu?

Viesti Kirjoittaja Sierra2.3-16v »

Mun mielesta noista ei mikaan mee takuun piiriin, kuluvia osia kuitenkin seka vesipumppu, etta jarrupalat. Jos koeajolla jarrut on tuntuneet oudolta, sun olis pitanyt vaatia kauppakirjaan, etta myyja tarkastaa ne, tai etta viet auton huoltoon, ja jos jarruissa on vikaa, myyjan kustannuksella laitetaan kuntoon. Mielestani turha alkaa tappeleen.
1965 Volvo Duett
1966 Morris Mini 850
1984 MZ 250 ETZ
2006 Audi A4 Quattro
2007 Honda Accord 2,0iA sports tourer
Vezu
Viestit: 9
Liittynyt: 31 Elo 2008 12:02

Re: Käytetyn auton takuu?

Viesti Kirjoittaja Vezu »

Ja vielä tämä! Ostin sitten huollon yhteydessä uuden lohkolämmittimen roikan kun vanha oli poikki (yleismittarilla mitattuna) ja kun tossa rupesin sitä kokeilemaan niin eipä toiminu ainakaan sisätilan pistoke, jännite kyllä tulee roikan päähän, mutta siitä etiäpäin en tiedä.. onko konehuoneen puolella vielä erillistä sulaketta lohkolämmittimelle ja sisätilan pistokkeelle? luultavasti ei.. Elikkäs olis sit viel tollanen korjaus pyyntö autoliikkeelle, koska myivät auton nämä varusteet mukaan lukien.

Vielä tosta aikasemmasta viestistä että eihän autoliikkeen myyjä saa antaa virheellistä tietoa auton kunnosta tai valehdella päin naamaan, eikö?? :roll:

Mites jo ostaa auton liikkeestä ja moottori pamahtaa parin viikon päästä, onhan se moottorikin kuluvaa osaa :)
Herkko
Viestit: 462
Liittynyt: 12 Helmi 2005 19:26
Paikkakunta: LapLand

Re: Käytetyn auton takuu?

Viesti Kirjoittaja Herkko »

Jep,moottorilla ja voimansiirrolla on 3 kuukauden
takuu,kun liikkeestä ostaa.
Ns.kuluvia osia eivät ihan helposti ala korvaamaan.

Mutta nähnyt olen,että Ford liike vaihdatti vesipumpun
juurikin muutama viikko kaupan jälkeen.

On niin tapauskohtaista monesti.
mauke

Re: Käytetyn auton takuu?

Viesti Kirjoittaja mauke »

Mene ihmeessä auton myyneen myyjän kanssa keskustelemaan. Lohkolämmitin mielestäni kuuluu selvästi virhevastuun piikkiin, ns.huoltoon kuuluvat osat (jarrut,vesipumppu) hyvinki tapauskohtaisia riippuen myyjästä/liikkeestä.
henrikli

Re: Käytetyn auton takuu?

Viesti Kirjoittaja henrikli »

Jep, kuluttajasuoja on 6kk ei muuta kuin liikkeeseen auton kanssa. Kokemusta on pikku vioista ja korjattu on.
larssi

Re: Käytetyn auton takuu?

Viesti Kirjoittaja larssi »

Hieman samanlainen kysymys kuin avaajalla. Eli n. 1kk sitten ostin autoliikkeestä käytetyn fordin ja parin vkon kuluttua alkoi tipottamaan öljyä. Huollosta sanoivat, että jakopäästä tiputtelee, mutta tarkemmin eivät osaa sanoa ennenkuin perehtyvät asiaan tarkemmin. Mahdollinen remontti kuuluu varmaankin myös tuohon 6kk:n myyjän takuuseen?
igor78
Viestit: 56
Liittynyt: 15 Loka 2007 16:15

Re: Käytetyn auton takuu?

Viesti Kirjoittaja igor78 »

http://www.kuluttajavirasto.fi/faq/asia ... c7e8402545

http://www.kuluttajavirasto.fi/faq/asia ... fd0a73a2bc

onko noi tuttuja sivuja?
voin muistaa väärinki mut eikö toi 6kk sääntö muuttunu pian sen jälke en ku tuli voimaan, oonko vääräs? kaikki kannattaa pyytää paperilla allekirjotettuna jos auto on ostettu liikkeestä.
oma kauppa eräästä jenkistä autoliikkees tarjosivat hyvän välirahan, auto alkuperänen jenkki ilman muutoksii. oli alkuperäne kilometrimittari (eiks jenkeis mailimittari) vm-98 auto ajettu 89000km vuonna 2007. kaikki toimi kuulemma hienosti, myyjällä ei tietoo oliko 6 vai 5 paikkane ku ei ollu saanu viä rekisteri otetta vaikka auto oli ollu 4kk myynnis. kumma ku lakkas kiinnostasta.
nykytaunus4
Viestit: 82
Liittynyt: 29 Touko 2009 15:32

Re: Käytetyn auton takuu?

Viesti Kirjoittaja nykytaunus4 »

Jotkut liikkeet antavat 3 kk ostoturvan,jossa omavastuu,ja mahdollisen vian sattuessa työstä ja osista myyjä korvaa 50%.Sellaiseen ei kannata suostua,koska kuluttajansuojalaki on aina kuluttajan puolella."Mikäli autoon ilmaantuu vika 6kk aikana ostohetkestä,niin vian katsotaan olleen autossa jo ostohetkellä,ja täten auton myyjäliike on velvollinen korjaamaan vian täysin kustannuksin".Ja tämä koskee autossa kaikkia kuluvia osia,ei pelkästään moottoria,vaihteistoa ja vetopyörästöä,joiden uusiminen tulisi maksamaan kohtuuttomasti.Ja sinun tapauksessa viat ovat selvästi olleet ostohetkellä,joten jos et saa myyjäliikettä korjaamaan vikoja,niin "tuomio" täysin väärä.Ja kaikki asiakkaat eivät ole auto asiantuntijoita,joten asiakkaalta ei voi vaatia sitä,että kaupantekohetkellä huomaisi jokaisen mahdollisen vian.Ja mikäli asiat menevät tosi takkuun,niin aina on olemassa kaupan purku mahdollisuus.Kuluttajansuoja asioihin kannattaisi jokaisen perehtyä.
Ford Focus 1.6 VTC Ghia 2006
Ford Fiesta 1.6 Sport Silver 2011
Billie
Viestit: 457
Liittynyt: 16 Helmi 2009 19:24

Re: Käytetyn auton takuu?

Viesti Kirjoittaja Billie »

Mutta kyllä se niin on, että aina kun käytetyn auton ostaa ja ei ole varsinaista huoltokirjaakaan olemassa mistään kuluvista osista (jarrut esim.) niin kyllä sen tietää että niitä saa ensimmäiseks alkaa kädest pies ropailemaan. Autoliikkeet ei ikinä tiedä auton historiasta hölkäsen pöläystä ja kaikki on sellasii koijareita ettei mitää rajaa.
2016 Focus RS
2003 Mondeo ST220
nykytaunus4
Viestit: 82
Liittynyt: 29 Touko 2009 15:32

Re: Käytetyn auton takuu?

Viesti Kirjoittaja nykytaunus4 »

Billie kirjoitti:Mutta kyllä se niin on, että aina kun käytetyn auton ostaa ja ei ole varsinaista huoltokirjaakaan olemassa mistään kuluvista osista (jarrut esim.) niin kyllä sen tietää että niitä saa ensimmäiseks alkaa kädest pies ropailemaan. Autoliikkeet ei ikinä tiedä auton historiasta hölkäsen pöläystä ja kaikki on sellasii koijareita ettei mitää rajaa.
Aivan,ja on 2 eriasiaa,jos ostat 2-5v vanhan auton,tai ostat 15v vanhan auton.2-5v ikäisestä autosta voi kyllä vaatia vielä korjauskulujen korvausta,jos ilmaantuu jotain outoa ja odottamatonta 6kk sisällä kaupanteosta.15v auto on jo vanha,ja sellaisesta vaikeampi alkaa vaatimaan mitään.
Ford Focus 1.6 VTC Ghia 2006
Ford Fiesta 1.6 Sport Silver 2011
Heinämies
Viestit: 348
Liittynyt: 04 Joulu 2008 21:05

Re: Käytetyn auton takuu?

Viesti Kirjoittaja Heinämies »

Vähän OT, mutta onko kukaan ostanut autoa lahtelaisesta Dukopartista? Tuollainen halpojen autojen jobbariliike joka tarjoaa kallista rahoitusta jopa jo tonninkin autoihin. Kokemuksia?

http://www.nettiauto.com/yritys/dukopart
Vastaa Viestiin