Mondeon huoltohinnat, huoltaminen ja ruostetakuu?

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
warma
Viestit: 51
Liittynyt: 03 Maalis 2009 17:32

Mondeon huoltohinnat, huoltaminen ja ruostetakuu?

Viesti Kirjoittaja warma »

Tuli hankittua tuommoinen 2.5 V6 -03 Mondeo, jolla ajettu 115tkm. Kyselin paikallisesta Ford-liikkestä vuosihuollon hintoja, niin ketroivat, että normi vuosihuolto kustantaa 235€ ja laajempi, reilut 400€, joka olisi tietty noilla kilometreillä ajankohtainen (tehty aikasemmin 60tkm). Kuulostaa pirun kovilta nuo hinnat verrattuna esim. kaverin 2.5 V6 Vectraan, jossa esim suppeampi huolto oli ~150€ ja laaja about 250€ tjsp ja suurinpiirtein samat sisällöt.. Onko noi Foordin huollot muuallakin yhtä kalliita kuin täällä?

Sitten huoltokirjassa ei ole kuin yksi leima korintarkistuskohdassa vuodelta 2004 ja Ford-liike sanoi, että eipä ole sitten enää koritakuukaan voimassa, kun pitäisi joka vuosi tarkistuttaa Ford-liikkeessä..Ruostetta en ainakaan vielä ole onnistunut löytämään ovien alareunoista, mutta skitsottaa hieman silti kun kaikki sanoo, että varmasti jossain vaiheessa se kukka tulee sieltä läpi.. Onko kellään kokemuksia onko ne oikesti yhtä tiukkoja tuon kanssa, kun kuulostaa tuokin melkoselta kiristykseltä eteenkin kun selkeä valmistusvirhe se ovikittisysteemi..?

Kannattaako noita huoltohommia tehdää ylipäätään merkkiliikkeessä kun esim. AD-korjaamolla säästäisi lähes puolet, vaikka eihän ne siellä niitä kaikkia pikkutarkistuksia käy läpi?
Sierra2.3-16v
Viestit: 1969
Liittynyt: 26 Helmi 2008 12:05
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: Mondeon huoltohinnat, huoltaminen ja ruostetakuu?

Viesti Kirjoittaja Sierra2.3-16v »

Huollon hintoihin en osaa ottaa kantaa, mutta mun autossa ei ollut ainuttakaan korin tarkastus leimaa, ja korjattiin oviviat silti. Huoltokirja oli kuitenkin muuten täydellinen siihen asti.
1965 Volvo Duett
1966 Morris Mini 850
1984 MZ 250 ETZ
2006 Audi A4 Quattro
2007 Honda Accord 2,0iA sports tourer
Herkko
Viestit: 462
Liittynyt: 12 Helmi 2005 19:26
Paikkakunta: LapLand

Re: Mondeon huoltohinnat, huoltaminen ja ruostetakuu?

Viesti Kirjoittaja Herkko »

Juu,kyllä ne kuuluu kittiviat korjata,ei muutakun
tinka päälle jos koville ottaa.

Huolloista sen verran,että itse olen öljyt käynyt
vaihattaan jossain pajalla,sitten omatoimisesti
vaihtanut ilmanputsarin/raitis-suotimen ja harvakseltaan
tulpat.
Tämän ne tekee huollossakin,lisätoimina jotkut saranoiden
rasvaukset ja rengaspaineen mittaukset.
Jarrunesteiden kosteuspitoisuudenkin voi
mittauttaa "pienemmällä"pajalla.

En ole alkanut maksamaan satasia em.toimista merkkiliikkeessä,
mutta tietenkin jos haluaa sen huoltokirjan ylläpitää...
warma
Viestit: 51
Liittynyt: 03 Maalis 2009 17:32

Re: Mondeon huoltohinnat, huoltaminen ja ruostetakuu?

Viesti Kirjoittaja warma »

Hyvä, kiitoksia paljon jo näistä vastauksista! Nyt on jo hieman varmempi fiilis auton suhteen.. Kuuntelen mielellään lisääkin kommentteja, kokemuksia ja mielipiteitä yleisestikkin koko autosta. Onko mitään seikkoja, mitä kannattaa pitää mielessä tai muistaa erityisesti tms.?

Löysin myös etupuskurin vasemmasta kulmasta lakan hilseilyä, onko normaalia(ei ainakaan pitäis mällättykkään olla)? Huomasin myös tyhjäkäynnillä pienen "höräyksen" autossa, joka ilmenee satunnaisin väliajoin, vaan kuitenkin tyyliin kerran minuutissa. Kiekkamittari ei näytä heijjaavan tuon kohdalla eikä käyntiäänikään kuulosta poikkeavalta tuolla hetkellä tai ei ainakaan kuulu selvästi sisälle. Lähinä sen tuntee pieneä väräyksenä, vähän kuin kierrokset tippuisi hetkellisesti tyylin jonnekkin 400rpm, semmoinen pieni tömäys. Onkohan tuommosta muilla esiintynyt?

Paljoa muita vikoja en olekkaan löytänyt nyt muutaman päivän jälkeen.. Ajo on oikein miellyttävää ja melko vakaan oloista. Välillä saattaa kuulua jotain ääniä lähinä ohjaukseen liittyen, mutta en ole vielä osanut paikantaa, kun kuitenkin niin harvakseen niitä tulee.. Toistaiseksi kuitenkin tyytyväinen olen Foordiin.
meuno
Viestit: 23
Liittynyt: 10 Elo 2008 23:28
Paikkakunta: Vaasa

Re: Mondeon huoltohinnat, huoltaminen ja ruostetakuu?

Viesti Kirjoittaja meuno »

Mun -03 mondeossa on myös vain yksi leima maalipinnan tarkastuksesta. Silti korjasivat takapaksin kannesta ruostevaurion samalla kun korjasivat kittiongelmat. Eittämättä vähän yllätti, mutta mikäs siinä. :)
----------------------------------------------------------------
Koettu maanpäällinen h*lvetti ooppelilla.
Seuraava auto olikin foortti, ihan taivaspaikan vuoksi.
Mondeo -03 1.8 Centennial konttiperä
Vastaa Viestiin