TD Mondeon kiekkamittari

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
KARVANAAMA
Viestit: 103
Liittynyt: 30 Joulu 2007 15:56
Paikkakunta: Muhos

TD Mondeon kiekkamittari

Viesti Kirjoittaja KARVANAAMA »

Mistä kyseisen vehkeen kiekkamittari ottaa tiedon paljonko on kierroksia???? Viisari näyttää n.2000 rpm vaikka on tyhjäkäynnillä sitten jonku ajan päästä ajoonlähdöstä alkaa näyttämään oikein kunnes sammuttamisen jälkeen jumittaa taas... vika ei ole paha mutta häiritsee suunnattomasti... KERTOKAA VIISAAMMAT!!!!!!!!!
Tällä hetkellä ollut 9 Fordia...
MONTAKO TAIVASPAIKKAA MULLA ON ?
lekaseppä
Viestit: 57
Liittynyt: 19 Marras 2008 16:45

Re: TD Mondeon kiekkamittari

Viesti Kirjoittaja lekaseppä »

Mondeosta en osaa sanoa, mutta aika yleistä on ottaa se laturin W -navasta. Toinen vaihtoehto olisi pieni kolmivaihegeneraattori jonkin akselin nokassa josta tuo tieto saadaan ulos - minulla oli moottoriveneen meridiesel, jossa tuo menetelmä oli käytössä. Lisäksi voi olla pieni magneetti esim kampiakselin päässä, josta sähköisesti sen saa lasketuksi pulssilaskurilla (taas venetietoa :) ). Lisää arvauksia? Tuon W -navan voisi kenties todeta itsekin, mutta TD:n laturin sijainti voi olla kyllä esteenä :twisted: .

Tässä tapauksessa näyttäisi siltä, että vika on sähköisen mittarin pulssilaskurissa olipa "ulosottomenetelmä" mikä hyvänsä :roll:
montelo 1.8td
Viestit: 36
Liittynyt: 25 Maalis 2009 23:21

Re: TD Mondeon kiekkamittari

Viesti Kirjoittaja montelo 1.8td »

Jokos oot saanu vian paikallistettua? Itellä vähän samoja oireita, mut alkaa näyttään oikein ko antaa isänkädestä mittariston päälle joten vika siellä. Toisinaan ko sammuttaa niin mittari näyttää 2000 kiekkaa vaikka avain olis pois. Tietäspä vaan miten tuon mittariston kehyksen saa särkemättä irti?
Vastaa Viestiin