Jäähdytysjärjestelmän ilmaus Mondeosta

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
KARVANAAMA
Viestit: 103
Liittynyt: 30 Joulu 2007 15:56
Paikkakunta: Muhos

Jäähdytysjärjestelmän ilmaus Mondeosta

Viesti Kirjoittaja KARVANAAMA »

Onko olemassa mitään kikkaa miten saa ilman pois jäähdtysjärjestelmästä? Vaihdoin lämppärin vuotavan lämppärin kennon jonka jälkeen ei ole juuri lämmintä tullu... Huono hetki oli vaihtaa kun on pakkasta vain 20 astetta... Nii ja kosla on 1.8 TD
Tällä hetkellä ollut 9 Fordia...
MONTAKO TAIVASPAIKKAA MULLA ON ?
lekaseppä
Viestit: 57
Liittynyt: 19 Marras 2008 16:45

Re: Jäähdytysjärjestelmän ilmaus Mondeosta

Viesti Kirjoittaja lekaseppä »

Tästä dieselistä ei ole nippelikokemusta, mutta pakkasella tehty vaihto voi usein tuottaa noita ilmausongelmia. Ainakin Zeteceissä varmin konsti saada "ilmavaivoja" on asentaa termostaatti jossa ei ole nk ilmaisventtiiliä tai asentaa se "väärin päin" ventiili alaspäin. Tarkista minkälainen termostaatti tähän autoon kuuluu ja millainen siellä on. Yleisiä ohjeita ovat auton kallistus siten että termostaattipuoli tulee ylöspäin, letkujen puristelu auton moottorin alkaessa lämmetä, kierrosten nosto 2500 - 3000 /min ajoittaen, mahdollisten ilmausventtiilien etsintä, ja tilapäiset esim pahvista tehdyt esteet jäähdyttäjän eteteen työn kestäessä. Esim Volvo 740 GLT 16V ilmaus pakkasella otti pari tuntia :lol: . Joskus saattaa myös lämmityslaitteelle menevien letkujen "väärinpäin" laitto tuottaa ongelmia ilmauksessa.
Rotta-Racing
Viestit: 214
Liittynyt: 26 Heinä 2006 20:07
Paikkakunta: Espoo

Re: Jäähdytysjärjestelmän ilmaus Mondeosta

Viesti Kirjoittaja Rotta-Racing »

Jäähdytyts järjestelmänilmaus
Korkki auki sisälämmitin täysille ja kuumimmalle(jos ilmastointi niin pois päältä)
Tai vaihtoestoisesti jos suljettu järjestelmä niin sielläon sellainen ilmaus ruuvi tai paisarin korkki auki,sitten runtua niin kauan että alkaa flekti toimimaan jonka jälkeen sisälämppäri pois päältä ja hetken vielä runtua, ja lisäillen nestettä,nytpitäis tulla kuumaa ja ilmat on pois...Poikkeuksena BMW:t missä pitää keulaa nostaa ylöspäin ja tehdä edellä mainitut toimenpiteet..
Tämä on helpoin,nopein ja paras tapa :D


Ps.useissa autoissa esim ranskalaisissa on ilmaus ruuvi letkuissa mitkä menee sisälle eli koneen takaosassa,hondassa ilmausruuvi on taasen termari kotelossa..varovaan kiristämästä liikaa, korkkaa helposti...Ja ilmaa menee ilmaus järjestelmään aina jos vaihtaa nesteet tai termarin. oli pakkasta tai ei
NYKYISET
-Sierra 2.0Is -86 (Talvilelu)
-Nissan KingCap 2.5Td -88 (Metsä peli)
-Mondeo V6 -98 STW (Projekti)
-Mondeo 2.0 STW -97 (Vaimon kauppakassi)
EXÄT tuolla
http://irc-galleria.net/archive.php?nic ... _id=110208
KARVANAAMA
Viestit: 103
Liittynyt: 30 Joulu 2007 15:56
Paikkakunta: Muhos

Re: Jäähdytysjärjestelmän ilmaus Mondeosta

Viesti Kirjoittaja KARVANAAMA »

Joo oon huudattanu tuota saksan rautaa tuossa kartanolla että jopa flektikin pyörii... termari ei ole kovinkaan vanha oisko n.1kk... mutta asiaan... tyhmästä päästä kärsii koko ruumis! Töissä ajelin tuolta kainuun suunnasta kohti Oulua niin silloin hoksasin että olisiko letkut väärinpäin... nyt ehtoolla tarkistin JA NE OLI VÄÄRINPÄIN!!!!!! Nyt tulee lämmintä mutta ei ihan kuumaa vielä eli kokeilen ilmausta jos se vaikka auttaisi mutta kiitti vinkeistä!!!!!!
Tällä hetkellä ollut 9 Fordia...
MONTAKO TAIVASPAIKKAA MULLA ON ?
Vastaa Viestiin