Mondeon paska alusta!?!?

Renkaat, vanteet, jouset, iskarit, jarrut, madallus, jne.
tomppa
Viestit: 61
Liittynyt: 22 Heinä 2005 20:41

Mondeon paska alusta!?!?

Viesti Kirjoittaja tomppa »

No joo, alkaa oleen mittarit aika punasella tuon mondeon alustan kans. ei prk... oo kahta kuukautta hiljaista ajoa, kun taas pitää vaihtaa osia tai tehdä asialle jotain muuta. Koiran luita, tai jotain muuta vaihdella. Onko oikeasti autot mennyt näin heikolle mallille vai mitä hemmettiä tää on? Kavereilla, naapureilla, vanhemmilla, itsellä on ollut paljon eri merkkisiä autoja enkä koskaan ole kuullut tai kokenut yhtä äänekästä alustaa. Muuta kuin nykyisessä farmari modeossamme. Auton vaihto alkaa tuntumaan kokoajan mieluisammalta ajatukselta, kun olen ihminen joka ei jaksa olla omat kynnet paskassa tai maksamassa korjauksista 4-6 kertaa vuodessa. Kaikki nämä huoltojen lisäksi on vähän liikaa. Niin ja kun autolla on ajettu kaikki 100000km. Onko se liikaa nyky autolle??
Monkelo
Viestit: 244
Liittynyt: 12 Marras 2005 13:10
Paikkakunta: S-järvi

Re: Mondeon läjä alusta!?!?

Viesti Kirjoittaja Monkelo »

Ajotyylistä riippuen alustanpuslat etupäässä kestää 30000km - 50000km!
Koiranluut kestää sit merkistä ja hinnasta riippuen puolet vähemmän.
Alustanpuslien meneminen tänä päivänä ei ole mitään uutta menee niitä audeihin ja mersuihin yhtäpaljon vaan ne ei tunnusta sitä, niitä ei korjata vaan huolletaan :roll:
Fix Or Repair Daily
Monteonisti
Viestit: 3129
Liittynyt: 04 Helmi 2005 22:45

Re: Mondeon läjä alusta!?!?

Viesti Kirjoittaja Monteonisti »

Minä ajelin Monteolla pari vuotta ja ainoa minkä alustaan vaihdoin, oli etupyörän laakeri, sekin vain äänteli, mutta varalta vaihdoin! 8)
AssTee
Viestit: 187
Liittynyt: 04 Tammi 2008 11:50

Re: Mondeon läjä alusta!?!?

Viesti Kirjoittaja AssTee »

En tiedä mitä mallia tarkoitit mut hieman epäilyttää noi kilometrit...
Itsellä ei ole käyttö kokemusta uudemmista mut tällä 8vuoden aikana vaihdetut alustaosat:

-50tkm jarrupalat eteen/taakse

-81tkm koiranluut

-94tkm toiselle puolelle raidetangon pää

-95tkm tukivarret

-119tkm jarrulevyt ja palat eteen/taakse

-125tkm toinen raidetangon pää

Ja sit pakoputki vaihdettu 4v sitten Supersprint vaikka alkuperäinen oli moitteettomas kunnos.
Renkaita mennyt aika tavalla...

Ainut mikä kolisee tällä hetkellä on murrokset>kesäl vaihtuu.
Viimeksi muokannut AssTee, 28 Touko 2008 15:59. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
-Mondeo ST200-
Like McDonalds says "I'm Lovin It"
tomppa
Viestit: 61
Liittynyt: 22 Heinä 2005 20:41

Re: Mondeon läjä alusta!?!?

Viesti Kirjoittaja tomppa »

En itse muista tarkkoja kilometrejä paljonko on ajettu vaihtojen välillä, mutta meillä ei tule paljon ajoa vuodessa n.13000km/v. jokseenkin nyrkkisääntönä on ollut se että aina, kun vaihtaa kesä-/talvirenkaat alle niin saa vaihtaa osia samalla. Osia on kokeiltu eri hintaisia, kalleimman ja halvimman kesto oli jokseenkin samaa luokkaa. Ehkä on ollut paskaa tuuria mukana, kaverilla Focus jossa ei ole ollut mitään häikkää, mutta naapurilla vetarit jatkuvasti vaihdossa. Väkisellä tulee mieleen että mitä uudempaan autoon mennään sitä heikommaksi ne osat menee. Autoja on ollut useita, kaikki eri merkkiä ja mihinkään en oo tehnyt näin paljoa ku Mondeoon. Toisaalta eihän tuo meidän autokaan mikään uus oo(-01), eli aika turhaan tässä kai on valittaa. Kaikkihan ne ajan kans lahoaa. Varaosien kesto on vain heikko.
Avatar
NiceMan
Moderaattori
Viestit: 2515
Liittynyt: 03 Helmi 2005 20:39
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Mondeon läjä alusta!?!?

Viesti Kirjoittaja NiceMan »

Koiranluut ovat ihan kulutus osaa... Vaihdoin 180Tkm(ML) ajettuun -95 vuotiseen tukivarret eteen, koiranluut eteen ja taakse, iskarit ja jouset eteen että taakse.
Takaiskarit olivat orginaalit vielä.

Raidetangonpäät ja sisänivelet pitäisi vielä vaihtaa kun joku kolisee kanttareissa, ovat kyllä jo hyllyssä mutta pitäisi jaksaa vaihtaa.

Auto on Sigussa, Mondeon isoveli.
Ford Taunus Coupe 2.0i Turbo 1975 (Projekti)
Jeep Wagoneer 4x4 Monster PickUp 1974 (Myyty)
Ford Scorpio Cosworth STW 1995 (Laatikkona)
Ford Mondeo EcoBoost 2.0 2011 (Käyttis)
https://www.theniceman.com/coppermine/
Avatar
KajS
Viestit: 970
Liittynyt: 08 Syys 2005 15:10
Paikkakunta: Suomen Louisiana

Re: Mondeon läjä alusta!?!?

Viesti Kirjoittaja KajS »

Epäilin aloitusviestiä ensin trolliksi, mutta on se kai uskottava, että autotkin on yksilöitä. Meillä 05 mondeofarmarilla on ajettu runsaassa kolmessa vuodessa 99300 km. Ainoa vaiva alustassa on ollut jarrujen täristys ensin 40000 km kohdalla ja sitten 90000 km kohdalla. Kummallakin kertaa hoitona kotipihassa oli jarrut-pura-puhdista-ja-kokoa. Lisäksi viistosin jarrupalojen päät (niin kuin ne on viistottu usein jo tehtaalta). Edelleen väitän, että 05 mondeofarmari on tähän asti paras auto, mitä mulla on ollut.

Alusta ei kolise eikä pauku vaikka alla on vielä ekat koiranluut ja jarrulevyt ja palat ja puslat. Ehkä keski-ikäinen ajotapa auttaa, hyväksyn 1,8 110 hv:n rauhallisuuden enkä kiusaa koko vehjettä. No, tämän kirjoittamisen jälkeen varmaan 100000 km huollossa vaihdetaan sitten kaikki etukelkkaa myöden.
"Hot funk, cool punk, even if it's old junk
It's still rock and roll to me"

Autot:
Ford Mondeo Turnier '05 110cid/110hp
Dodge Ram Van B250 '86 225cid/???hp

Support Tommy Castro The Living Rhythm and Blues Legend!

Ich bin ein Speedhunter
tomppa
Viestit: 61
Liittynyt: 22 Heinä 2005 20:41

Re: Mondeon läjä alusta!?!?

Viesti Kirjoittaja tomppa »

Juu, ei ollu tarkoitettu aloitusta trolliksi, vaan ihan tosissaan tympii kun auto ei osaa olla hiljaa kuin pari hassua kuukautta ja taas jotain vaihtamassa... Nyt tämän viikon alussa kävi auto 120tkm. huollossa ja sanoin että katsoo samalla mikä se siellä auton takapäässä kolisee. No "koiran luu" siellä oli nyt sitten kolinan takana. Ekaa kertaa kolisee takaa, kolme aikaisempaa oli edestä. Auto muuten on tosissaan miellyttävä, mutta automaatin kans sais olla vähän enemmän voimaa kuin ne kaikki väsyneet 145hv. Sinänsä ajotyyli on rauhallinen, jopa varovainen esim. hidaste töyssyjen kohdalla. Mutta muuten rivakkaa. Eli alustaa ajatellen vois kuvitella että oltais kavereita, mut ei näköjään. Sillähän täällä hieman ihmetystä herättelee ettei aikaisemmissa autoissa ole ollut mitään näin heikkoa alustan osaa, esim. Ford, Saab, Nissan, Mitsu,Volvo, Renu... No joo, tosissaan tuntuu että autot on yksilöitä ja hymy naamalla saa näitä kirjoitella, ettei ole kysymys yhtään kalliimmista osista kuin nämä pirun koiranluut!
Monkelo
Viestit: 244
Liittynyt: 12 Marras 2005 13:10
Paikkakunta: S-järvi

Re: Mondeon läjä alusta!?!?

Viesti Kirjoittaja Monkelo »

Nykyisissä pallonivelissä ei ole enään rasvanippoja kuten ennenvanhaan.
Nykyisiinkin niveliin kun uutena laittaa lisärasvat niin kestää pidempään :!:
Fix Or Repair Daily
MontikkaGt
Viestit: 61
Liittynyt: 06 Marras 2007 08:44
Paikkakunta: Turenki

Re: Mondeon läjä alusta!?!?

Viesti Kirjoittaja MontikkaGt »

Moron! Täytyy ihan vastata tuohon "läjä alusta" juttuun. Meillä on ollut kohta viisi vuotta Mondeo GT 2000 automaattifarkku ja pakko on sanoa, että on ollut hyvä auto. Mittarissa on nyt 171000 km ja katsastus meni ok. Mitään kolinoita, rutinoita tai heijauksia ei ole ollut, mietinkin vaikuttaako ajotapa ja käytettävät tiet siihen miten alusta kestää. Meilläkin on täällä noita kirottuja hidastustöyssyjä esimerkiksi ja tulee noita sorapätkiäkin välillä ajeltua (mökkitiet). Saahan sen alustan varmasti huonoon kuntoon, jos ajaa säälimättä ruoppisilla teillä.

Ajattelin nyt kuitenkin jossain välissä varmuuden vuoksi tsekata läpi nuo alatukivarret ja vaihtaa etujarrulevyt tulevia ajoja ajatellen.

Onhan tuo montikka kova alustaltaan ( kovempi kuin esim opel), mutta silti on kiva kun on tunto tiehen.
IC
Viestit: 161
Liittynyt: 08 Maalis 2005 10:03
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Mondeon läjä alusta!?!?

Viesti Kirjoittaja IC »

Jonkun verran ollut ongelmia tuon -00 ääntelyn ja etenkin jarrujen kanssa. Ostin auton viime vuoden keväällä, takajarrupalat vaihdettiin lukemalla 117000 km. Muuten jarrut vaikuttivat olevan ok. Jarrut alkoivat täristää pahasti tänä keväänä. Sitä ennen oli vaihdettu jarrunesteet ja uudet renkaat.

Eteen laitettiin uudet jarrulevyt ja palat lukemalla 147000 km. Ei loppunut täristys, ehkä jopa paheni. 1000 km myöhemmin vaihdettiin takuuseen uusista etulevyistä vasen, dynamometrillä ja koeajossa todettiin, että myös takalevyt ovat kierot. Korjaamo jäi lomalle, sovittiin, että palataan sen jälkeen asiaan. Korjaamon loman aikana oireet pahenivat, auto täristi jarrutuksissa ilkeästi ja isoissa ulosjoustoissa alustasta kuului narahdus mennen ja tullen. Bonuksena tuli vielä oikealle kaartaessa takaa kuuluva ulina.

Eilen vaihdettiin takajarrulevyt ja palat, lukemalla 151000 km. Vasemmat takapalat olivat loppuunkuluneet, rauta rautaa vasten. Mitä helv. Paloilla ajettu vasta 35000 km. Koeajolla ratti täristi edelleen pahasti, vaihdettiin vielä vajaat 5000 km ajettu oikea etujarrulevy takuuseen ja kas, tärinä loppui. Tarkastuksessa alustasta ei löytynyt muuta kummaa, joten leimalle ja ilman huomautuksia läpi.

Nyt on hiljaista ja jarruttaminenkin taas normaalia. Katsotaan kuinka kauan. Sitten vielä joku ihmetteli, miksi en itse vaihda levyjä. Just tän takia. Eka pari susi ja vasta toinen pelasi. Ei lisäkuluja, kun korjaamon ja varaosaliikkeen takuu hoitaa homman.

Vaan mikä siinä on, että myyvät sekundaa, eikö noita jarrulevyjä osata enää valmistaa, häh ? Ja miten voivat takapalat kestää vain 35000 km. Puustako noita nykyään tehdään ? Kulutus on mallillaan, eikä muutakaan outoa havaittu, joten tuskin ovat päälläkään laahanneet. Mene ja tiedä.

Jos tuolla ensi kevääseen sinnittelisi ja katselisi sitten seuraajaa. Meniskö seuraavat vajaat 30000 km parilla öljynvaihdolla ? :D :lol: :shock:
hoopee
Viestit: 606
Liittynyt: 29 Heinä 2006 11:42
Paikkakunta: K-maa

Re: Mondeon läjä alusta!?!?

Viesti Kirjoittaja hoopee »

IC kirjoitti:Meniskö seuraavat vajaat 30000 km parilla öljynvaihdolla ? :D :lol: :shock:
Kyllähän tohon matkaan mahtuu jo kolmet öljyt :)

Minkä firman osia laitatte autoihinne? Kyllähän niitä levyjen valmistajia varmaan useampia on. Onko tärkein kriteeri hinta? Hintahaitari taitaa olla aika laaja. Saahan niitä osia fordiltakin ;)

Ratin täristäminen/vetelyt ajossa ja jarrutuksessa voi johtua myös paskoista puslista, vääristä pyöränkulmista, iskaritkin voi olla entiset. Tuskin niiden mitoitusikä yli 100 tkm on. Ja miks oiskaan.

Narinat poistuu kätevästi kunnon stereoilla :mrgreen:

Nyt omassa st:ssä koni sportit h&r:n vietereillä. Vaihdettaessa etuiskareista toinen oli täysin kuollut. Etujarrut vaihdettu viime kesänä. Ei ainakaan oo vielä loppuneet vaikka uudet suuremmat on jo tekeillä ;)

ps. Luuletko että remppaaminen autoa vaihtamalla loppuu?
Granada 2.0i zetec -82/00 Granada estate 2.0 -78
Escort mk2 1.1 "RS2000" -> 2.0 zetec kestoprojekti, co-operation with tokor,
- HeKo Performance Parts -
IC
Viestit: 161
Liittynyt: 08 Maalis 2005 10:03
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Mondeon läjä alusta!?!?

Viesti Kirjoittaja IC »

^En luule, alkaapahan vain sen saman auton remppaaminen kyrsiä jossain vaiheessa, että pitää vaihtaa kohdetta. Ja parit öljyt riittää, en kai mä nyt öljyjä vaihda, ennen kuin auto menee vaihtoon. Höh. Voi olla, ettei Mondeosta silti pääse eroon, sen verran halpoja ovat nykyään. Kovasti oli tarkoitus päästä Fordeista eroon lopullisesti, mutta kun Corollan hinnalla saa samanikäisen tai uudemman, jopa vähemmän ajetun Mondeon, niin pistää ton tilakysymyksen takia hiukka mietityttämään. No, kerran vuodessa jarruremppa ym. kivaa, kai sen kestää.
Vastaa Viestiin