Ikkunantiiviste suhisee

Pellit, puskurit, maalaus, ruostevauriot, verhoilu, penkit jne.
Avatar
TJR
Viestit: 21
Liittynyt: 16 Elo 2007 20:18
Paikkakunta: Pudasjärvi

Ikkunantiiviste suhisee

Viesti Kirjoittaja TJR »

Tuli tuossa yks päivä vaihdatettua lasi kuskin puolen etuoveen. Ennen uuden lasin asentamista asentaja puhdisti lasin uran paineilman avulla. Minun mielestä toimenpide näytti hieman kovakouraiselta. Paineilmaletkun päässä oli lasin uraan tiukahkosti mahtuva pilli jota asentaja työnteli urassa aika rajun oloisesti puhallellen samalla lasinmuruja pois urasta. Noooh...uusi lasi laitettiin paikoilleen ja eipä meinannut oikeen nostaa ylös kunnolla. Asentaja liimasi lasissa olevan alumiinihärpäkkeen uudelleen kiinni ja nosti lasin ylös kättä apuna käyttäen (samalla kun paino sähkölasin nappia) ja sanoi että anna liiman kuivua huomiseen ja kokeile toimiiko lasi...jos ei toimi niin tuu käymään.

No eihän se toiminut. Asennuksen jälkeen huomasin että ikkunan yläreunasta kuuluu aika pienissäkin nopeuksissa suhinaa ja ohiajavien autojen suhahdus kuuluu hyvin sisälle. Kokeilin sitte semmosta että ajaessa kun suhina kuuluu niin työnsin lasia ulospäin. Suhina loppuu heti. Nyt oon miettinyt että oisko tuo lasin ura voinu mennä piloille kun tuota paineilmaletkun päässä olevaa pilliä on runnottu tuossa urassa? Eilen kun kävin säädättään sen lasin kuntoon että se nousee oikein niin mainitsiin samalla tuosta suhinasta mutta sanoivat että ei se ura voi mennä pilalle! Minä kuitenkin vähän epäilen asiaa koska ei tuollasta suhinaa oo ennen kuulunu. Suhina muistuttaa aivan kuin ikkuna ei olisi ihan kunnolla ylhäällä, vaikka se kyllä on. Eli jotenki se lasi ei ole siellä urassa niinku sen pitäisi olla tai sitten se ura on menny väljäksi.

Paljohan maksaa uus toi tiivistesysteemi mikäli se vika on siinä? Pittää vielä tutkailla tarkemmin tuota uran tiivistettä että näkyykö siinä mitään vaurioita.
Mondeo Wagon -08
Mondeo Sedan -98
Avatar
TJR
Viestit: 21
Liittynyt: 16 Elo 2007 20:18
Paikkakunta: Pudasjärvi

Re: Ikkunantiiviste suhisee

Viesti Kirjoittaja TJR »

No niin. Homma selvisi kun viitsi vähän tarkemmin vilkasta sitä tiivistettä. Oli tiiviste (karkeahko tiiviste mitä vasten ikkuna on) tunkeutunu johonkin rakoon noin 20cm matkalta. Kaivoin tiivisteen pois sieltä niin loppu suhinat. Kiitos ja näkemiin :mrgreen:

Tämän topicin saa poistaa jos haluaa :)
Mondeo Wagon -08
Mondeo Sedan -98
Vastaa Viestiin