Ford Mondeo -99 Ilmastointi ongelma...

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
IC
Viestit: 161
Liittynyt: 08 Maalis 2005 10:03
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Ford Mondeo -99 Ilmastointi ongelma...

Viesti Kirjoittaja IC »

Eipä ole itellä välineitä mihinkään mittauksiin tms., kun en mikään varsinainen tee-se-itse-mies ole. Siinä mielessä Ford on kyllä väärä merkki omistaa, vaan eiköhän virhe korjaannu jo seuraavassa autonvaihdossa :?

Hoppa menee viikon päästä etujarrulevyjen vaihtoon, saavat siinä samassa kokeilla nuo perushommat, josko vika selviäisi. Halpa vika korjataan, kallista ei. 20 vuotta autoilua ilman ilmastointia, niin menee toki jatkossakin. Kuluttaapa vähempi bensaa, kun ei toimi. Näillä hinnoilla kyseessä iso säästö. Sitäpaitsi kohta on taas talvi.
Avatar
NiceMan
Moderaattori
Viestit: 2517
Liittynyt: 03 Helmi 2005 20:39
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Ford Mondeo -99 Ilmastointi ongelma...

Viesti Kirjoittaja NiceMan »

Eipä tuo ilmastointi paljon kuluta... oliko se 0.3l/100km ?

Iloksesi voin kertoa että muissakin merkeissä on noita ongelmia että niistä ei pääse eroon... edes rahalla.
Ford Taunus Coupe 2.0i Turbo 1975 (Projekti)
Jeep Wagoneer 4x4 Monster PickUp 1974 (Myyty)
Ford Scorpio Cosworth STW 1995 (Laatikkona)
Ford Mondeo EcoBoost 2.0 2011 (Käyttis)
https://www.theniceman.com/coppermine/
Avatar
TeRoK
Moderaattori
Viestit: 2021
Liittynyt: 03 Helmi 2005 22:00
Paikkakunta: Loimaa
Viesti:

Re: Ford Mondeo -99 Ilmastointi ongelma...

Viesti Kirjoittaja TeRoK »

Joo kyllä tässä topicissa melko hyvä perus vianetsintäopas ilmastointiin alkaa olla.
Se tuli vielä mieleen, että ainakin korpparissa vaikutti myös se jos skylmäaineet oli pääseet karkuun niin ei lyö kompuraa päälle. ja kyllähän se jo n.10V vanhassa autossa on varteenotettava mahdollisuus, että jossain vaiheessa on tiivisteet päässeet kuivumaan.
Eihän se kai tarvitse kuin yhden talven olla käyttämättä.

BTW:
IC. Mondeoon on sitten lapsellisen helppo vaihtaa jarrulevyt.
ei ole enempää kuin tunnin homma vaikka ei olisi edes nosturia.
Sprinter 319 -15, s400 hybrid -10, Mustang GT cabr. -96
IC
Viestit: 161
Liittynyt: 08 Maalis 2005 10:03
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Ford Mondeo -99 Ilmastointi ongelma...

Viesti Kirjoittaja IC »

^Juu, se on hyvä juttu, ei maksa korjaus paljon, kun ammattimies tekee sen käden käänteessä :mrgreen: Sen lisäksi on vielä takuu voimassa, jos sattuu bulkkilevyt kohdalle ja menevät kieroiksi ekassa jarrutuksessa. Saa toisen vaihdon samaan hintaan. Itse vaihtaessa saa tehdä saman homman toisen kerran, tuplahintaan.

Offtopic ends.
Cthulhu
Viestit: 18
Liittynyt: 26 Touko 2008 20:06

Re: Ford Mondeo -99 Ilmastointi ongelma...

Viesti Kirjoittaja Cthulhu »

Tosiaan, suurkiitokset vielä uudelleen kaikille avustaneille.

Ilmastointi on toiminut moitteetta korjauksen jälkeen. Vissiin voorti on muutenkin leppoisalla päällä kun takaoven keskuslukkokin alkoi pelaamaan omia aikojaan, mitä lie juminut.

Mutta vähänkään jos pysyy räikkä kädessä niin ihan huvinkin vuoksi voipi tuon ilmastointifiksauksen tehdä itsekkin. Ei ollut mikään paha homma tosiaan, minäkin hyvin vähän autoista tietävä sen pystyi tekemään.

Pajalla olisivat antaneet varmaan pohjalle pari tuntia valohoitoa ja sitten fiksanneet ja laskuttaneet 150€ ;)
IC
Viestit: 161
Liittynyt: 08 Maalis 2005 10:03
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Ford Mondeo -99 Ilmastointi ongelma...

Viesti Kirjoittaja IC »

Huomenna tulee joku ilmastointiekspertti omalle korjaamolle, kurkkaa samalla meikäläisen auton, niin saan diagnoosin. Toivon mukaan on vain aineet vähissä, eikä sen takia lyö päälle. Ai niin, tänään vaihdettiin ne etujarrulevyt + palat. Työn hinta 84 euroa. Samalla työveloituksella vaihtuivat myös öljyt + suodatin. Ei käynyt maksaessa mielessä, "voi kun olisi pitänyt tehdä itse". Markoiksi ei viitsi muuntaa, silloin alkaisi hirvittää...
IC
Viestit: 161
Liittynyt: 08 Maalis 2005 10:03
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Ford Mondeo -99 Ilmastointi ongelma...

Viesti Kirjoittaja IC »

Ilmastointi pelittää taas. Löytyi maattovika. Joku ilmastointiin kuuluva johto oli mutterinkannan alla kipinöinyt kovasti, kun systeemiä yritti käynnistää. Nyt saa taas maata oikeaoppisesti, kaupan päälle tehtiin täyttöhuolto, olivathan ne kylmä-aineetkin vajentuneet selvästi. Kylmää pukkaa taas ja kaikki on kunnossa, remontin hinnalla saisi reilut 31 litraa 95-oktaanista, suht edullista siis.
RoRo

Re: Ford Mondeo -99 Ilmastointi ongelma...

Viesti Kirjoittaja RoRo »

Kiitos kaikille, jotka ovat antaneet neuvoja Mondeon ilmastointipulmiin!

Omassa Mondeossani (12/2002) ilmastointi alkoi reistailemaan keväällä. Ilmastointi jäähdytti normaalisti auton, mutta noin 10-15 min sen jälkeen lakkasi toimimasta. Kytkin ilmastoinnin pois päältä ja noin ½ tunnin kuluttua se taas pelasi kymmenkunta minuuttia. Diagnosoin vikaa, sen mitä pystyin. Tein kaikkea mahdollista, mitä osasin: katsoin sulakkeet ja releet, mittasin jännitteitä, kokeilin eri variaatioita mitä automaatti-ilmastoinnilla on mahdollista, vikatestikään ei löytänyt mitään. En löytänyt mitään vikaa, joten käytin täyttöhuollossa, sillä edellisestä kerrasta oli pari vuotta. Ei alkanut toimimaan...

Kävin Turussa Automaassa kysymässä mikä voisi olla vikana, siellä sanottiin: kuulostaa ihan magneettikytkin vialta. Kysyin hintaa huollolle, hinta oli noin 600 euroa! (tosin sisälsi uuden magn.kytkimen) Totesin huollon kalliiksi, joten en huollattanut siellä.

Soittelin tarvikeosia, osa ei tarvikeosana ole kovin kallis n.30 euroa, tai jopa allekin. Vihdoin pääsen asiaan: tänään vierailin ensimmäistä kertaa tällä keskustelupalstalla ja löysin yksiselitteiset ohjeet, miten pääsen ilmastointiongelmistani eroon. Tässä Mondeo mallissa magneettikytkin ei kylläkään ole mukavalla paikalla, irrottaminen on hieman hankalaa, mutta hyvillä ohjeilla homma toimi. Poistin prikan ja ilmastointi toimii moitteettomasti! Seuraavaksi homma hoituu nopeammin, kun kerralla tietää missä vika: autossa vai käyttäjässä.

Joten kiitos kaikile, jotka vaivautuvat kirjoittelemaan neuvoja palstoille!
tuomko
Viestit: 17
Liittynyt: 31 Joulu 2006 14:18
Paikkakunta: Pori

Re: Ford Mondeo -99 Ilmastointi ongelma...

Viesti Kirjoittaja tuomko »

Herätän topikin henkiin ilmastointiongelmien ilmaannuttua. Ongelma on yksinkertainen: ilmastointi ei toimi. Kompura ei siis lähde päälle. Koitin tuota aikaisemmin neuvottua ohjetta prikan poistamiseksi, mutta ongelma ei poistunut. Magneettikytkin nappaa kiinni A/C nappia painamalla. Vikaa on diagnosoitu sen verran, että ilmastoinnin rele toimii ja kun releen navat (olisko ollu 3 ja 5) kytkee johtimella yhteen, niin magneettikytkin nappaa kiinni ja kylmää tulee. Mutta rele ei naksahda A/C kytkintä painettaessa, eikä releelle tulevat jännitteet muutu kytkintä painaessa. Pitäisikö kytkimen antaa maa sinne releelle, jolloin magneettikytkin ottaa kiinni?

En ole varma liittyykö samaan ongelmaan, mutta rattinapit lopettivat toimintansa joku päivä. Sitä en tiedä, että onko A/C kytkimen toiminta loppunut samalla kerralla, sillä rattinappien toiminnan loppuessa oli ilmat vielä niin kylmät, ettei ilmastointia tarvittu. Ja nappien toiminnastakaan en ole varma, mutta vakionopeudensäädin ei ainakaan mene päälle. Ja se ei ole tosiaan oireillut yhtään. Yhtenä päivänä ei vaan mennyt vakionopeudensäädin päälle.

Onko apua ongelmiin? Onko jokin maadoitusvika vai mikä?
Mondeo 2.5 V6 Wagon -02
MikkoIlari
Viestit: 49
Liittynyt: 04 Joulu 2007 13:58

Re: Ford Mondeo -99 Ilmastointi ongelma...

Viesti Kirjoittaja MikkoIlari »

Mulla -02 mondeo ja ilmastoinnissa vika magneettikytkimessä. Onko jollain tarkempaa tietoa, että onko se itse magneettikytkimen teho heikentynyt näissä tapauksissa vai onko ne kumit kovettuneet, jotka siinä välissä on?

Nyt ilmastointi lähtee päälle, kun vähän kopauttaa magneettikytkintä (En tiedä onko se nyt magneettikytkin se osa, mikä menee kompuraan kiinni, mutta sitä kopauttaa).
Täällä neuvotaan ottamaan ne 3 prikkaa pois, mutta mitenhän ne sieltä saa? Osaisko joku avustaa? Tänään oli auto pukilla ja näin kyllä ne prilkat, mutta en järkevää poistokeinoa löytänyt. Pitääkö kompura ottaa irti? Vai saako ne kumiosat jotenkin irti?

Ilmeisesti jos sen keskiruuvin jos avaa, niin sitten onkin jo hihna kädessä?

Auttakaas nyt joku, ettei tartte niin manuaalipelilä ilmastointia käyttää, että käy konehuoneessa sontikalla vähän tökkäämässä, että lähtee ilmastointi käyntiin...
eate
Viestit: 8
Liittynyt: 08 Heinä 2008 13:23

Re: Ford Mondeo -99 Ilmastointi ongelma...

Viesti Kirjoittaja eate »

Nyt kaivataan viisaiden neuvoja mistä pitäisi hakea vikaa.

-97 Mondeo, diesel. Pari viikkoa sitten kävi pajalla jossa vaihdettiin kenno ja laitettiin uudet aineet sisälle. Toimikin hetken ok. Nyt sitten huomasin, että kompura nykii aivan jatkuvalla syötöllä päälle ja pois ja luonnollisesti kylmää ei ehdi tulla.

Päälläolo riippuu hiukan kierroksista. Tyhjäkäynnillä pyörii ehkä 3 sekuntia, on 3-4 sekuntia irti, nappaa taas kiinni 3 sekunniksi jne. Isommilla kierroksilla (2500-3000) nappaa kiinni ja päästää lähes heti irti mielestäni samaksi 3-4 sekunnin ajaksi kuin tyhjäkäynnilläkin. Flektit pyörii jatkuvasti ja sillä ei ole väliä kumpaan suuntaan puhaltimen nuppia on väännetty.

Voisiko olla joku anturi joka luulee systeemiin tulevan liikaa painetta ja missä sellainen on? Mistä syystä tuonne voisi tulla liikaa painetta?
tonttila
Viestit: 67
Liittynyt: 15 Maalis 2010 23:51

Re: Ford Mondeo -99 Ilmastointi ongelma...

Viesti Kirjoittaja tonttila »

Jos on liikaa laitettu kylmäainetta niin silloin tulee liikaa painetta ja se sammuttaa itsensä. Itsekin taistelen ilmastointiongelman kanssa..

viewtopic.php?f=3&t=27817
pari Escoa,
Mondeo -95 1.8,
Mondeo -98 2.0,
Mondeo -02 2.0tdci 130hp,
Mondeo 07- 2.0tdci 170hp :mrgreen:
Mondeo -10 2.0tdci 140hp

Taivaspaikka varma :thumbup:
eate
Viestit: 8
Liittynyt: 08 Heinä 2008 13:23

Re: Ford Mondeo -99 Ilmastointi ongelma...

Viesti Kirjoittaja eate »

Tuskin on liikaa kun kuitenkin alkuun toimi. Lisähauskuutena eilen ei ekaan 10 minuuttiin toiminut lainkaan, sitten alkoi taas pätkiminen. Tänään ollut mykkä sitten koko paska. Pajalla aikaa seuraavan kerran joskus ensi viikolla.

Tiedä sitten olisko paine syönyt sinne uuden reiän johonkin letkuun tms. Väriainetta ei ainakaan silmällä näy missään framilla olevassa paikassa.
eate
Viestit: 8
Liittynyt: 08 Heinä 2008 13:23

Re: Ford Mondeo -99 Ilmastointi ongelma...

Viesti Kirjoittaja eate »

eate kirjoitti:Tuskin on liikaa kun kuitenkin alkuun toimi. Lisähauskuutena eilen ei ekaan 10 minuuttiin toiminut lainkaan, sitten alkoi taas pätkiminen. Tänään ollut mykkä sitten koko läjä. Pajalla aikaa seuraavan kerran joskus ensi viikolla.

Tiedä sitten olisko paine syönyt sinne uuden reiän johonkin letkuun tms. Väriainetta ei ainakaan silmällä näy missään framilla olevassa paikassa.
Päivitystä tilanteeseen: vuoto on ja hauskimmassa mahdollisessa paikassa, eli höyrystimessä. Alfamerin kirjan mukaan lämmityslaitteen kennon voisi vielä vaihtaa avaamatta koko kojelautaa ratteineen ja tyynyineen, mutta onko kellään tietoa pääsisikö sieltä hanskalokeron nurkalta käsiksi myös tuohon höyrystimeen? Kirja ei ota tähän asiaan mitään kantaa.

Osahan nyt ei paljoa toista sataa maksa, mutta jää tasan vaihtamatta jos pitäisi alkaa pihalla purkaa puoli autoa ja saada vielä takaisin kasaankin.. olisin ne 350e kennonvaihto+täyttörahat voinut muuhunkin pistää jos olisin tiennyt että lystiä kestää viikon verran. :twisted:
jalluper
Viestit: 14
Liittynyt: 01 Touko 2014 17:57

Re: Ford Mondeo -99 Ilmastointi ongelma...

Viesti Kirjoittaja jalluper »

Taidanpa nostaa tämän esille, kun etsimällä löysin omaan ongelmaani ratkaisun!

Itsellä '03 Focus TDCI, jonka ilmastointi vielä viime kesänä välillä pelasi ja välillä ei. Arvelin kylmäaineen olevan vähissä. No nyt helteiden aikaan tulipa mieleeni käyttää aineen täytössä. Kolme varttia Vianorilla täyttelivät ja tulivat sanomaan että kompura ei lähde pyörimään, ja ainettakin oli ollut joku 640/720 paineiden mukaan. Vianorille suuri kädenojennus, eivät nimittäin veloittaneet mitään(!) vaikka töitähän he joutuivat kuitenkin tekemään. Vuotoa ei kuitenkaan ollut, se oli selvä.

Aikani nettiä tutkittuani päätin kokeilla osaamattomana itse ratkoa ongelman. Tämän foorumin tiedoilla löysin ko. laitteen, kokeilin ohittaa releen hyppylangalla jne. Sulakkeet toki olin jo katsonut.

Mutta tämä post ratkaisi ongelman. Kyseessä oli siis kytkinlevy kompressorin päässä heti hihnan vieressä. Lähti 14mm avaimella kivuttomasti levy irti. Putsasin suurimmat ruosteet ja roippeet pois ja kokeilin prikan kanssa - ei toiminut. Otin uudelleen irti ja jätin prikan, nyt pelaa mainiosti! Kun tiesin mistä aloittaa ja miten tehdä, meni koko savottaan 30min vaikka tein kahdesti.

Siis SUURkiitokset kaikille asiaan kommentoineille, jälleen kerran! Vanha post mutta kantaa edelleen hedelmää.
nurppa
Viestit: 149
Liittynyt: 13 Touko 2009 21:58
Paikkakunta: Juornaankylä (Askola)

Re: Ford Mondeo -99 Ilmastointi ongelma...

Viesti Kirjoittaja nurppa »

Jatkoa jutusteluun. Elikkä itellä ei lähde ilmastointi pelittää. Lueskelin tältä topikilta hyviä neuvoja, mut yks juttu jäi kaivelemaan mieltä. Niin se että pitääko kompura ottaa irti vai voiko magneettikykimen irroittaa kompuran ollessa paikallaan. Täytyy juu kyl eke zekkaa sulakkeet ja rele.
Mondeo MK2 2.0
Ford kerran niin aina Ford
jalluper
Viestit: 14
Liittynyt: 01 Touko 2014 17:57

Re: Ford Mondeo -99 Ilmastointi ongelma...

Viesti Kirjoittaja jalluper »

nurppa kirjoitti:Jatkoa jutusteluun. Elikkä itellä ei lähde ilmastointi pelittää. Lueskelin tältä topikilta hyviä neuvoja, mut yks juttu jäi kaivelemaan mieltä. Niin se että pitääko kompura ottaa irti vai voiko magneettikykimen irroittaa kompuran ollessa paikallaan. Täytyy juu kyl eke zekkaa sulakkeet ja rele.
Mondeo MK2 2.0
Lievällä viiveellä tulee vastaus, mutta Focuksessa ainakin pääsi auton alta käsiksi täysin kivuttomasti magneettikytkimeen. Ei tarvinnut koko mööpeliä irroittaa
Vastaa Viestiin