Säädettävä tihku Focukseen?

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
-Z-
Viestit: 75
Liittynyt: 03 Elo 2007 19:47
Paikkakunta: uusimaa

Re: Säädettävä tihku Focukseen?

Viesti Kirjoittaja -Z- »

Muistaakseni tihkureleen käyttö meni siten että, käytetään viiksi tihkulla ja palautetaan nolliin odotetaan haluttu aika ja palautetaan viiksi tihkuasntoon ja awot Aika säädetty.Siitä on jo aikaa kun laittelin itelle...Duunikaveri tälläs myöhemmin volvoonsa Wolkkarikaupan releen eikä tarvinnut ainakaan muuta "asentamista"
_Niko
Viestit: 40
Liittynyt: 27 Syys 2007 20:04
Paikkakunta: Hellsinki

Re: Säädettävä tihku Focukseen?

Viesti Kirjoittaja _Niko »

Mistäs noita saisi edukkaammin? 55€ releestä posteineen tuntuu kyllä ylitsepäsemättömän kalliilta. Onkos tuo säädettävyyas jotenkin volkkarin keksintö tai ominaisuus? Saisiko niitä ihan normaalista varaosatarvike kaupasta kysymällä volkkarin säädettävää tihkurelettä, tai klonkwaagenin marmori tiskiltä?
Sierra DOHC is -92
Focus_2.0
Viestit: 735
Liittynyt: 20 Kesä 2006 16:21
Paikkakunta: Tampere

Re: Säädettävä tihku Focukseen?

Viesti Kirjoittaja Focus_2.0 »

Focukseen tihkulla varustetun viiksen vaihto ei ole mikään ihmeempi operaatio. Muovinen suojakansi pois ratin päältä ja vanha viiksi lähtee nostamalla pois. Yhdellä klipsulla kiinni. Johtonippu irti ja uuteen viikseen ja viiksi paikoilleen. Ainakin omassa -00 Focuksessa pelaa. Jostain luin, että jos piuhaa liittimessä ei ole valmiina niin suurempi homma. European-partsilta tilasin viiksen kun tuli samalla nuutakin hommattua.
Ford Focus 1.5 Ecoboost Titanium STW -16
Ford Mondeo 1.8 110hv Trend 5d -04

Ex.
Ford Focus 2.0 Trend "RS-look" -01, Ford Focus 1.6 Trend -08, Ford Focus 1.6 Trend -04, Ford Sierra 2.0 Laser -85
Foc
Viestit: 45
Liittynyt: 16 Heinä 2005 22:49
Paikkakunta: mikkeli

Re: Säädettävä tihku Focukseen?

Viesti Kirjoittaja Foc »

Meinasin itsekin hommata tihkukytkimen yhdestä kolariautosta. Nyt kuitenkin kun on joutunut suolaa (perkele!) pyyhkimään lasista niin taidanpa jättää sen hommaamatta. Samalla tavalla sitäkin joutuu koko ajan pyörittelemään. Mutta voin antaa sen kolariauton omistajan yhteystiedot, jos joku sellaista tihkukytkintä tarvitsee. Yhteyttä siis yv:llä.
Huikko
Viestit: 6
Liittynyt: 26 Tammi 2008 10:04

Re: Säädettävä tihku Focukseen?

Viesti Kirjoittaja Huikko »

Laita suoraan hellan raintronic sateentunnistin. ei maksa kauheita, muistaakseni 130€. pyyhkii aina kun pitää, ei muulloin.
Foc
Viestit: 45
Liittynyt: 16 Heinä 2005 22:49
Paikkakunta: mikkeli

Re: Säädettävä tihku Focukseen?

Viesti Kirjoittaja Foc »

Huikko kirjoitti:Laita suoraan hellan raintronic sateentunnistin. ei maksa kauheita, muistaakseni 130€. pyyhkii aina kun pitää, ei muulloin.
Kaverin Nissanissa on tällainen sadetunnistin. Aina alkaa hymyilyttää kun kirkas, aurinkoinen päivä niin yht´äkkiä pyyhkimet alkaa pyyhkiä :)
Huikko
Viestit: 6
Liittynyt: 26 Tammi 2008 10:04

Re: Säädettävä tihku Focukseen?

Viesti Kirjoittaja Huikko »

No olen asentanut kolmeen autoon ja mitään ongelmia ei ikinä ole ollut. Se pitää osata asentaa ja kalibroida vaan oikein.

Sitäpaitsi se ei toimi kuin silloin kun laittaa sen päälle, että aika vituiksi on asennettu jos itsekseen pyyhkii. Tai sitten ei ole Hellan laitos vaan joku halpakopio.

Tuo hellan vehjas on aivan sairaan toimiva. Ikinä ei ole tullut fiilistä että "pyyhkäses jo" ja tai että olisi pyyhkinyt turhaan.

Suosittelen.
luukkonen
Viestit: 8
Liittynyt: 04 Maalis 2008 07:37

Re: Säädettävä tihku Focukseen?

Viesti Kirjoittaja luukkonen »

Onnistuuko toi viiksen vaihto vm.2005 st fiestaan?
WSE
Viestit: 371
Liittynyt: 04 Helmi 2005 19:52
Paikkakunta: Lohja (/Rovaniemi)

Re:

Viesti Kirjoittaja WSE »

smpovers kirjoitti:Volvon kuorma-autoissa on loistava tihkukytkin. Toimii ilman rullan pyörittelyjä. En jaksa selkeästi selittää miten se toimii mutta aina kun nopeutta halutaan muuttaa niin ensin tihku pois päältä ja sit takaisin kun lasi on tarpeeksi suttuinen. Sen jälkeen se pitää yhtä pitkän tauon kun tihku oli pois päältä.

Tuollaisen tihkun laittaan mihin autoon vaan jonkun releen avulla?
Vähän väärällä palstalla keskustelen mutta BMW e30:n pitäisi laittaa jos onnistuu.
Varmasti onnistuu, tuohan on BMW:n oma systeemi ollut jo pidemmän aikaa. Releen vaihto paremmin varustellusta mallista ja se on siinä.
Vastaa Viestiin