Polttimot poksahtelee

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
OrionGT

Polttimot poksahtelee

Viesti Kirjoittaja OrionGT »

Mistä kannattaisi alkaa etsiä vikaa, kun Orionista poksahtelee polttimot. Kyseessä on siis 1,6 -90 orioni. Käynnistin auton pihassa ja laitoin pitkät (toinen polttimo oli jo poksahtanut aikaisemmin) vasemman puoleinen polttimo poksahti. No vaihdettiin uusi polttimo, kun oli varalla yksi. Päästiin noin 15 metriä pihasta, kun sekin poksahti. No käytiin hakemassa uudet polttimot huoltoasemalta ja asennettiin ne. No hyvin toimivat sen päivän, mutta seuraavana päivänä täysin normaalissa ajossa, molemmat polttimot vain poksahtivat. Oli ehditty ajaa noin 50km edellisestä polttimoiden vaihdosta. Nyt ei oikein uusia polttimoita edes kannata ostaa, kun niihin menee paljon rahaa, 20e/pari (poksahtaa monta kertaa viikossa). Autossa käytetään Philipsin h4 polttimoita, jotka ovat käsittääkseni oikeat. Käsittääkseni polttimot saavat liikaa virtaa ja poksahtavat, joten mistä vikaa kannattaisi etsiä?
Avatar
jsel
Viestit: 456
Liittynyt: 01 Kesä 2007 10:14
Paikkakunta: Tampere

Re: Polttimot poksahtelee

Viesti Kirjoittaja jsel »

OrionGT kirjoitti:mistä vikaa kannattaisi etsiä?
Laturi ja jännitteen säädin ekaksi.
Aksu
Viestit: 1004
Liittynyt: 10 Helmi 2005 00:20

Re: Polttimot poksahtelee

Viesti Kirjoittaja Aksu »

Onko punainen orioni ?
Tässä pari viikkoa sitten katselin hyvinkään (motarilla,tuli tb:lle)kohdalla erästä punaista orionia jossa villui takavalot siihen malliin että oli säädin/laturi tulossa matkansa päähän. Taisivat olla jo silloin molemmat etu valot pimeinä.
Omasta sierrasta alkoi ensin valot villumaan ja sen jälkeen sippasi jännitteensädin ja latasi 2000 kohdalla jo 16V. Kaikki mahdolliset virran syöjät päälle niin sain viellä ajettua kotiin ilman että polttimoita tai muuta kärvähti.
gti golo palloilija
OrionGT

Re: Polttimot poksahtelee

Viesti Kirjoittaja OrionGT »

Aksu kirjoitti:Onko punainen orioni ?
Joo, saatanan ruma punanen GT orioni, jossa todennäköisesti on hätävilkut päällä, jos vastaan tulee. Tosin, hyvinkäällä en ole ajellut, vaan täällä lahdessa päin. Motarille sillä tuskin uskaltaa edes mennä. No joo, auto ei ole minun, vaan typerän kaverini, joka jostain syystä meni orionin ostamaan (maksoi siitä ihan liikaa). Hän vei orionin nyt pajalle korjattavaksi, oli siinä paljon muutakin vikaa, kun nuo polttimot. Luotan kuitenkin foorumeiden osaavaan väkeen, joten todennäköisesti sieltä oli laturi tai jännitteen säädin paskana. Katsotaan miten käy ja mitä korjaamo ilmoittaa :twisted:
Vastaa Viestiin