Lattiamattojen värjäys

Pellit, puskurit, maalaus, ruostevauriot, verhoilu, penkit jne.
Vastaa Viestiin
TF_Osku
Viestit: 59
Liittynyt: 23 Syys 2018 10:07

Lattiamattojen värjäys

Viesti Kirjoittaja TF_Osku » 04 Maalis 2019 07:59

Hei onko joku kokeillut alkuperästen auton lattiamattojen värjäämistä. Jos niin millä kokemuksella?
Mulla on yks museoauto (ei Ford) jossa on ehjät mutta auringon haalistamat matot väri vaalean sininen. Etsiskellessä ratkasua tohon katsoin että jotkuton värjännyt noita textiilivärillä paikallaan harjaten perus Dylanin textiiliväriä sisään mattoihin ja antanut kuivua. Toiset on lisännyt liimaa sekaan toiset ei. Tulos nettivideoissa näytti hyvälta mutta pelkoni on että pilaan homman esim niin että matot värjääntyy mutta että väri irtoaa matkustajiin joka tietenkään ei ole toivottavaa.
Autoon saa jälki tuotanto mattosarjoja mutta tämä on alkuperänen ja jalkatila lappuja lukuunottamatta ehjät. ne jalkatila matot pitää tehdä myös.

Ja vaikka kyseessä ei Ford uskoisin myös fordien museoaautojen kärsivän samasta joten uskalsin kysyä myös täältä.

Krisse
Viestit: 1429
Liittynyt: 05 Helmi 2005 20:54
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

Re: Lattiamattojen värjäys

Viesti Kirjoittaja Krisse » 05 Maalis 2019 21:02

Vastoin paremmin tietävien kieltoja vetelin aikanaan yhen maton mattamustalla spraymaalilla. Oli tietenkin karhea sen jälkeen mutta harjaamisen jälkeen se oli justiinsa eikä melkein, ei muistaakseni edes haissut kuin päivän-pari ja 'matto toimi' hyvin niin kauan kun se mulla oli.
Kaikenlaiset rojektini @ http://wonk.sytes.net/76s/

Tessulandia
Viestit: 280
Liittynyt: 26 Joulu 2016 03:25

Re: Lattiamattojen värjäys

Viesti Kirjoittaja Tessulandia » 06 Maalis 2019 15:41

Jep kokeilemallahan tuokin selviäis,aikoinaan nuorena olin niinkin uhkarohkea että vetäsin väikoppa Escon beiget etupenkkien takaosat ihan maalilla vaan,olivat senverran nuhrusen näköset että jotain ne kaipas.
Ei muuta kun samaa Sadoluxia millä vedin ne takasivupahvit ja hyvä tuli,maali kun kuivui niin hyvin se siinä pysy niin kauan kunnes auton vaihdoin.
Joskus on korjailtu värivirheitä pelkällä tinneritussilla jne,sitten lakkaa päälle ettei kulu/tartu,aina kannattaa kokeilla jos ei halua maksaa kauheasti

TF_Osku
Viestit: 59
Liittynyt: 23 Syys 2018 10:07

Re: Lattiamattojen värjäys

Viesti Kirjoittaja TF_Osku » 06 Maalis 2019 17:05

Hinta ei ole se pointti vaan alkuperäisyys museoautossa eli jälkituotanto mallin mattoja saa mutta kun kyseessä harvinaisempi auto ne matskut ei ihan täsmää alkuperäseen.

Vastaa Viestiin