Mondeo mk 2 jarru ongelma

Renkaat, vanteet, jouset, iskarit, jarrut, madallus, jne.
Vastaa Viestiin
guru
Viestit: 41
Liittynyt: 18 Maalis 2010 22:15

Mondeo mk 2 jarru ongelma

Viesti Kirjoittaja guru » 18 Loka 2016 20:14

Olis mk2 Mondeossa vm 1998 seuraavanlainen jarru ongelma.
Ongelma esiintyy etujarruissa,ja se näkyy siten että repsikan puoleinen ulompi jarrupala ei ota jarrulevyyn jarrutettaessa kuin jarrulevyn ulkokehään,eli puolet jarrupalan leveydestä ei ota kiinni jarrulevyyn laisinkaan,merkkinä tästä että jarrulevy ruosteinen jarrulevyn sisäkehältä,mihin jarrupala ei ota kiinni jarrutettaessa vaikka palan mitat riittäisivät sisäkehälle levyssä.
Jarrut pitävät kyllä,mutta jostain syystä jarrupala ei ota kiinni jarrulevyyn koko mitallaan,jarrupalat vaihdettu ja liukutapit uusittu,mutta sama ilmiö silti.
Mikä mahtaa olla vikana,jarrusylinterin puoleinen sisempi jarrupala ottaa levyyn kiinni koko mitallaan,joten voisi päätellä että jarrusatulan mäntä toimii ok.

Avatar
KajS
Viestit: 974
Liittynyt: 08 Syys 2005 15:10
Paikkakunta: Suomen Louisiana

Re: Mondeo mk 2 jarru ongelma

Viesti Kirjoittaja KajS » 19 Loka 2016 08:07

Vaihda vielä levyt. Se on kohtuuedullinen keino vian poistamiseen. Säästeliäs harrastaja yrittää hioa levyä, mutta se on vähän turha vaiva. Jos vika jatkuu, sitten jarrusatulassa voi olla jotain vikaa. Ne uudetkin palat kannattaa hioa kevyesti ennen kuin ne laittaa uusien levyjen kaveriksi.
"Hot funk, cool punk, even if it's old junk
It's still rock and roll to me"

Autot:
Ford Mondeo Turnier '05 110cid/110hp
Dodge Ram Van B250 '86 225cid/???hp

Support Tommy Castro The Living Rhythm and Blues Legend!

Ich bin ein Speedhunter

tursas
Viestit: 3090
Liittynyt: 10 Tammi 2006 12:33
Paikkakunta: Vantaa

Re: Mondeo mk 2 jarru ongelma

Viesti Kirjoittaja tursas » 19 Loka 2016 12:22

Sanoisin näin, että ainakin ennen ne jarrupalat piti ns. ajaa sisään, eli en hötkyilisi heti..jarrutuksia, kilsoja ja katsoo puoltaako ratti jarruttaessa ja mites katsastuksessa on arvot...., periaate on se, että jos joku toimii, älä koske, mulla on sama homma oikeessa takalevyssä vaikka levyt, palat ja satulat uusittu, katsastuksessa meni läpi..., mutta ellei se ala siitä tokenemaan, niin jarrusatula on jumissa, senkin näkee kun nostaa etukulman ilmaan, pyörittää pyörää, appari painaa jarrua ja katsot mihin suuntaan se satula levyä painaa...
Farkku Mondeo 1,8 Bensa, 2002, MK3 STW Turnier Stardust Silver Trend Wagon

guru
Viestit: 41
Liittynyt: 18 Maalis 2010 22:15

Re: Mondeo mk 2 jarru ongelma

Viesti Kirjoittaja guru » 19 Loka 2016 18:49

Tänään hain leiman katsastuskonttorilta,etujarrut kuten takajarrutkin täysin balanssissa eli ei eroa lainkaan vasemmassa ja oikeassa jarruissa.
Katsurikin huomasi oikeasta etujarrulevystä että ulompi jarrupala ei ota levyyn koko mitalla,silti ei vaikutusta jarrutehoon tai ainakin samat jarrutehot molemmilla puolilla,ei laittanut mitään korjauskehotusta kun kerran jarrut muuten ok.

Ei osannut katsurikaan suoralta kädeltä kertoa,miten saada pala ottamaan kiinni jarrulevyyn koko mitallaan,täytyy koittaa edellä mainittuja konsteja jos niillä ongelma poistuisi.

Toisaalta kun jarrut toimivat muuten ok,niin ei ihan kauheeta kiirettä ole noiden ongelmien poistossa,täytyy koittaa kun muilta kiireiltä kerkiää.

Vastaa Viestiin