Grand Tourneo Connect 1.5 tdci kulutus

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
antso
Uusi foorumilla
Viestit: 1
Liittynyt: 05 Touko 2018 10:24

Grand Tourneo Connect 1.5 tdci kulutus

ViestiKirjoittaja antso » 05 Touko 2018 10:33

Millaisia kutustuslukemia muilla foorumilaisilla on vastaavassa autossa. Minulla ajotietokoneen mukainen keskikulutus 7,0 l/100km. Tuntuu suurelta kun lupailevat 5 litran yhdistettyä kulutusta. Ostin auton vähän aikaa sitten. Vuosimalli 2015 ajettu reilu satku, manuaali. Onko näissä jotain tyyppivikaa Kun luin tuolta toiselta foorumilta vastaavista lukemista.

saksoboy
Viestit: 397
Liittynyt: 23 Kesä 2011 06:21

Re: Grand Tourneo Connect 1.5 tdci kulutus

ViestiKirjoittaja saksoboy » 05 Touko 2018 11:47

Se vanhan mallinen kulutusmittaus testi (NEDC) jossa kulutus ja päästöt laskettiin 11 kilometrin testiajolla dynamometrin rullilla kuormittaa moottoria niin vähän, että testi antaa epärealistisen hyvät kulutus ja päästöarvot.
Itse testisykli on ollut lähes muuttumattomana käytössä 1970 luvulta lähtien johon viimeisin päivitys on tehty 1997 jolloin autonvalmistajien on ollut helppo optomoida moottoriohjaus juurikin tätä pitkillä vakiokuormituksilla tapahtuvaa testisykliä ajatellen.

suurimmat epärealistiset kulutuslukemat antavat juurikin Start And Stop- toiminnoilla varustetut autot koska testisykli sisältää paikoillaan oloa.

Linkki tuulilasin juttuun jossa juurikin todetaan että tämän Downsizing ilmiön myötä pienet turbomoottorit on suurimpia häviäjiä tässä testisyklin muutoksessa. http://www.tuulilasi.fi/uutiset/nedc-vs ... a-haviajia
“The difference between genius and stupidity is; genius has its limits.” - Albert Einstein
"harder" is not a very good safeword.
Vikakoodin luku apua ForDiag, FordScan ja OpCom (opel) sekä VCDS (VagCom) E-pohjanmaan alueella


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: saksoboy ja 5 vierailijaa