Mondeo ei starttaa

Moottori, voimansiirto, viritys jne.

Valvoja: Moderaattorit

Mondeo ei starttaa

ViestiKirjoittaja chelby » 21 Tammi 2013 14:33

Eli ajosta jäi seisomaan sitten ei enää startannu olenkaan...
missä vika olisko stratti vai joku muu?
myöskään tuulilasin lämmittin ei mene enään päälle vika ilmaantui samaan aikaan kun yritin startata
ennen valo aina napissa palanut ja tuulilasin lämmitin toiminut mutta ei enään voiko tämä liittyä myös tuohon starttaamattomuus ongelmaan? koitin myös laittaa valot päälle eikä startannut sittenkää! (luin että valo automatiikka saattaa myös estää starttauksen siksi koitin myös tuot valot päällä starttausta)
Akkku oli latauksessa ja kengät on kunnolla kiinni joten sen voi sulkea pois. yritimme myös hinata pienen matkan tuloksetta ei lähtenyt käyntiin!
pikaista apua kiitos!
chelby
 
Viestit: 16
Liittynyt: 21 Tammi 2013 14:27

Re: Mondeo ei starttaa

ViestiKirjoittaja chelby » 21 Tammi 2013 14:37

auto mondeo mk1 1.8 zetec vm 95 farmari
Viimeksi muokannut chelby päivämäärä 26 Tammi 2013 12:04, muokattu yhteensä 1 kerran
chelby
 
Viestit: 16
Liittynyt: 21 Tammi 2013 14:27

Re: Mondeo ei starttaa

ViestiKirjoittaja seoriesa » 22 Tammi 2013 21:46

Mulla ainaki mk2 v6 vehkeestä oli irronnu kampiakselin asentotunnistimen liitin joten ei startannu,sahas vaan.tiedä sit onko tuossa myös moinen.tietääkseni ei anna startata jos nokka/kampi tunnistin ei anna aivoille signaalia
3 Fordin taivas
seoriesa
 
Viestit: 64
Liittynyt: 18 Tammi 2007 18:29

Re: Mondeo ei starttaa

ViestiKirjoittaja chelby » 25 Tammi 2013 10:36

jaa mahtaskohan olla, tää ei tosiaan lyö starttia päällee ollekkaan ku avainta vääntää ei mitään kuulu...
chelby
 
Viestit: 16
Liittynyt: 21 Tammi 2013 14:27

Re: Mondeo ei starttaa

ViestiKirjoittaja yritäedes » 25 Tammi 2013 11:31

Ajonesto? Sammuuko pieni punainen merkkivalo parin sekunnin kuluttua siitä, kun käännät avaimesta virrat päälle?
Sierra 2.0 -89 OHC Weber DFTH Sedan
Focus 1.6 -99 Zetec-SE Wagon
yritäedes
 
Viestit: 784
Liittynyt: 02 Marras 2010 22:30

Re: Mondeo ei starttaa

ViestiKirjoittaja rangleri » 25 Tammi 2013 14:21

Sen tuulilasin lämmittimen ei kuulukaan mennä päälle, jos auto ei ole käynnissä...
Mondeo mk1 2.0 4d -96
Avatar
rangleri
 
Viestit: 381
Liittynyt: 23 Syys 2008 21:38

Re: Mondeo ei starttaa

ViestiKirjoittaja chelby » 25 Tammi 2013 14:38

toi oli hyvä tietää että ainoastaan käynnissä menee tuulilasinlämppäri päälle, missä v*tussa se ajoneston merkki valo pitäis olla?
chelby
 
Viestit: 16
Liittynyt: 21 Tammi 2013 14:27

Re: Mondeo ei starttaa

ViestiKirjoittaja yritäedes » 25 Tammi 2013 20:43

Jos se -95 mallissa on, niin kellon vieressä pieni ledi.
Sierra 2.0 -89 OHC Weber DFTH Sedan
Focus 1.6 -99 Zetec-SE Wagon
yritäedes
 
Viestit: 784
Liittynyt: 02 Marras 2010 22:30

Re: Mondeo ei starttaa

ViestiKirjoittaja chelby » 26 Tammi 2013 11:08

no niin löytyy valo ihmekkään ku ei näkyny kun se ei pala missään vaiheessa? eli mikä siis vikana kun se ie syty missään vaiheessa ei edes kun lukitsee ovet? mistähän tämä johtuu? saisko järjestelmän ohitettua jotenkin?
chelby
 
Viestit: 16
Liittynyt: 21 Tammi 2013 14:27

Re: Mondeo ei starttaa

ViestiKirjoittaja chelby » 27 Tammi 2013 10:08

sen verta selvitelty että joku rele naksahtaa startatessa, mutta ajonestolaitteen valo ei vilku tai pala mihnään vaiheessa, myöskään bensapumppu ei lyö itseään päälle? mikä siis avuksi???
Viimeksi muokannut chelby päivämäärä 27 Tammi 2013 11:53, muokattu yhteensä 1 kerran
chelby
 
Viestit: 16
Liittynyt: 21 Tammi 2013 14:27

Re: Mondeo ei starttaa

ViestiKirjoittaja JMSC » 27 Tammi 2013 11:08

Jaa-a oiskohan ECU kuollut/johdot löystyneet. :?
Eikö se ajoneston merkkivalo vilkuttele edes kun avaimet on pois virtalukosta.
Pitäisi vilkuttaan tasaisesti, etkö ole aikaisemmin kiinnittänyt huomioita tuohon ajoneston valoon?
Jaguar S-type
Jaguar X-type
Mondeo MK2 STW V6 GT Aut. EX
Mondeo MK2 HB 1.8 GLX R.I.P.
Sierra -83 HB 1.6 GL
JMSC
 
Viestit: 157
Liittynyt: 29 Marras 2012 12:12
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Mondeo ei starttaa

ViestiKirjoittaja chelby » 27 Tammi 2013 11:16

ei vilkuta mihnään vaiheessa auto ei ole ollut mulla kauaa että en ole sen kummemmin huomioinut valoa. mitäs sille nyt sit kannattais tehä tai mistä kohtaa niitä johtoja kopeloida?
chelby
 
Viestit: 16
Liittynyt: 21 Tammi 2013 14:27

Re: Mondeo ei starttaa

ViestiKirjoittaja JMSC » 27 Tammi 2013 11:38

Voipi olla ettei auta mitään mutta eipä maksakkaan.

ECU ilmeisesti sijaitsee myös tuossa MK1:ssä repsikan "jalkatilassa", sielä hanskalokeron takana ala-oikealla semmoinen metallin värinen laatikko johon tulee johtonippu. Tarkista että liitin on kunnolla kiinni ja voihan sitä liitintä katsoa tarkemminkin jos sattuu olemaan hapettumaa.
Jaguar S-type
Jaguar X-type
Mondeo MK2 STW V6 GT Aut. EX
Mondeo MK2 HB 1.8 GLX R.I.P.
Sierra -83 HB 1.6 GL
JMSC
 
Viestit: 157
Liittynyt: 29 Marras 2012 12:12
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Mondeo ei starttaa

ViestiKirjoittaja yritäedes » 27 Tammi 2013 11:43

Ja kokeile ihmeessä toisella avaimella, jos on olemassa. Onko yksi avaimista punainen?
Sierra 2.0 -89 OHC Weber DFTH Sedan
Focus 1.6 -99 Zetec-SE Wagon
yritäedes
 
Viestit: 784
Liittynyt: 02 Marras 2010 22:30

Re: Mondeo ei starttaa

ViestiKirjoittaja chelby » 27 Tammi 2013 11:53

valitettabasti ei ole kuin yksi avain ja nimenomaan tuo punainen avain on tallella.
chelby
 
Viestit: 16
Liittynyt: 21 Tammi 2013 14:27

Re: Mondeo ei starttaa

ViestiKirjoittaja JMSC » 27 Tammi 2013 12:21

Toimiiko valot normaalisti?
Jaguar S-type
Jaguar X-type
Mondeo MK2 STW V6 GT Aut. EX
Mondeo MK2 HB 1.8 GLX R.I.P.
Sierra -83 HB 1.6 GL
JMSC
 
Viestit: 157
Liittynyt: 29 Marras 2012 12:12
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Mondeo ei starttaa

ViestiKirjoittaja chelby » 27 Tammi 2013 13:47

joo kyl valot toimii normisti oon koittanu startata valot päällä ja ilman siis katkasiasta väännelly. toi nyt vaan ihmetyttää miksi ei toi ajoneston valo pala missään vaihees!
chelby
 
Viestit: 16
Liittynyt: 21 Tammi 2013 14:27

Re: Mondeo ei starttaa

ViestiKirjoittaja JMSC » 27 Tammi 2013 13:58

chelby kirjoitti:joo kyl valot toimii normisti oon koittanu startata valot päällä ja ilman siis katkasiasta väännelly. toi nyt vaan ihmetyttää miksi ei toi ajoneston valo pala missään vaihees!


Joo se ECU lienee "kuollut" tai johdot irti, tämä on siis vain puhdas arvaus.

Katsoppas vielä tämä ohje jos olis apua: http://www.fordwiki.co.uk/index.php?tit ... _Dry_Joint
On vähän isotöisempi homma mutta voi olla aika todennäköinen ongelma sinun autosi tapauksessa.

Toivottavasti saat auton kuntoon.
Jaguar S-type
Jaguar X-type
Mondeo MK2 STW V6 GT Aut. EX
Mondeo MK2 HB 1.8 GLX R.I.P.
Sierra -83 HB 1.6 GL
JMSC
 
Viestit: 157
Liittynyt: 29 Marras 2012 12:12
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Mondeo ei starttaa

ViestiKirjoittaja yritäedes » 27 Tammi 2013 14:37

Jos edellinen omistaja on tiedossa, niin voithan kysyä, onko ajoneston valo koskaan palanut.
Onhan sellainenkin pieni mahdollisuus, että se on kytketty pois käytöstä (onkohan tuossa erillisellä boxilla, en tiedä) tai vain merkkivalo ei toimi. Silloinhan vikaa pitäisi etsiä ihan muualta.
Sierra 2.0 -89 OHC Weber DFTH Sedan
Focus 1.6 -99 Zetec-SE Wagon
yritäedes
 
Viestit: 784
Liittynyt: 02 Marras 2010 22:30

Re: Mondeo ei starttaa

ViestiKirjoittaja JMSC » 27 Tammi 2013 14:54

yritäedes kirjoitti:Jos edellinen omistaja on tiedossa, niin voithan kysyä, onko ajoneston valo koskaan palanut.
Onhan sellainenkin pieni mahdollisuus, että se on kytketty pois käytöstä (onkohan tuossa erillisellä boxilla, en tiedä) tai vain merkkivalo ei toimi. Silloinhan vikaa pitäisi etsiä ihan muualta.


Tuossa on oma ajonesto moduuli sijaitsee fordwikin mukaan vaihdekepin etupuolella keskikonsolin alla.
Saattaa olla mahdollista ohittaa jotenkin.

Tällainen löytyi vielä tuolta fordwikistä pystyy haarukoimaan vikaa
http://www.fordwiki.co.uk/index.php?tit ... ault_Codes
Jaguar S-type
Jaguar X-type
Mondeo MK2 STW V6 GT Aut. EX
Mondeo MK2 HB 1.8 GLX R.I.P.
Sierra -83 HB 1.6 GL
JMSC
 
Viestit: 157
Liittynyt: 29 Marras 2012 12:12
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Mondeo ei starttaa

ViestiKirjoittaja chelby » 27 Tammi 2013 15:57

valo toimii nyt kun tarkasti katsoo valo vilkahtaa avainta pois käännettäessä yhdessä kohdassa mutta ei muuta...
chelby
 
Viestit: 16
Liittynyt: 21 Tammi 2013 14:27

Re: Mondeo ei starttaa

ViestiKirjoittaja chelby » 27 Tammi 2013 15:57

JMSC kirjoitti:
yritäedes kirjoitti:Jos edellinen omistaja on tiedossa, niin voithan kysyä, onko ajoneston valo koskaan palanut.
Onhan sellainenkin pieni mahdollisuus, että se on kytketty pois käytöstä (onkohan tuossa erillisellä boxilla, en tiedä) tai vain merkkivalo ei toimi. Silloinhan vikaa pitäisi etsiä ihan muualta.


Tuossa on oma ajonesto moduuli sijaitsee fordwikin mukaan vaihdekepin etupuolella keskikonsolin alla.
Saattaa olla mahdollista ohittaa jotenkin.

Tällainen löytyi vielä tuolta fordwikistä pystyy haarukoimaan vikaa
http://www.fordwiki.co.uk/index.php?tit ... ault_Codes



osaako joku suomentaa ton linkin alla olevan textin???
chelby
 
Viestit: 16
Liittynyt: 21 Tammi 2013 14:27

Re: Mondeo ei starttaa

ViestiKirjoittaja JMSC » 27 Tammi 2013 19:25

No karkeasti: aloita sillä että etsit auton ohjekirjasta kaikki ajonestoon (PATS) liittyvät sulakkeet ja käyt ne läpi koska sulla ei edes se ledi vilku/pala.
Jos sun autossa on hälytin (tehtaalla asennettu) niin tarkista jos sen aktivointi vilauttaisi sitä lediä.
Jos ei vieläkään näy mitään tarkista tupakansytyttimen sulake, syöttää ilmeisesti myös sille ledille sähköä.
chelby kirjoitti:valo toimii nyt kun tarkasti katsoo valo vilkahtaa avainta pois käännettäessä yhdessä kohdassa mutta ei muuta...

Normaalisti sen ledin pitäisi muistaakseni palaa ~4 sekuntia kun käännät virrat päälle.
Voit myös kokeilla jättää avaimen ignition tilaan vähintään 1 minuutiksi jolloin sen ledin pitäisi vilkuttaa tiettyä "koodia" jota voit verrata listaan siellä wikissä.
Kai se vika voi olla virtalukossakin?

Jos se ledi ei edeleenkään toimi niin tarvitset FDS2000 diagnostiikka laitteen tai tietotaidon siihen että luet vikakoodit ledillä tosta vanhemmasta ECU:sta. <- miten tämä tapahtuu en osaa sanoa joku muu tietänee miten onnistuu...

Jos se ledi ei millään "herää" uskon että se ajonestolaitteen moduli on kuollut.
Tämän korjaus saattaa onnistuu sen aikaisemmin postaamani linkin ohjeilla jos kyseessä on huonot liitokset piirilevyllä.
Jaguar S-type
Jaguar X-type
Mondeo MK2 STW V6 GT Aut. EX
Mondeo MK2 HB 1.8 GLX R.I.P.
Sierra -83 HB 1.6 GL
JMSC
 
Viestit: 157
Liittynyt: 29 Marras 2012 12:12
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Mondeo ei starttaa

ViestiKirjoittaja chelby » 27 Tammi 2013 21:03

virtalukossa ei ole vikaa koska otin johdot irti yhditin liittimistä ja yritin startata johhdoista mutta turhaan ei sanonu mitään. :)
chelby
 
Viestit: 16
Liittynyt: 21 Tammi 2013 14:27

Re: Mondeo ei starttaa

ViestiKirjoittaja Tekno » 28 Tammi 2013 20:24

tai vanhemman wds2000, noita oli joskus pariin tonniin euroon ebayssä 8)
Xsara,Escort,Typ89,Golf,Scorpio,Caddy,Scorpio,Jetta
Tekno / Tenho Ruohoranta
Avatar
Tekno
 
Viestit: 937
Liittynyt: 18 Touko 2008 08:30


Paluu Tekniikka

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 9 vierailijaa