webasto ei lähde päälle

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
h5ne
Viestit: 2
Liittynyt: 04 Joulu 2018 22:22

webasto ei lähde päälle

ViestiKirjoittaja h5ne » 04 Joulu 2018 22:27

Webasto ei lähde päälle. Kun yrittää laittaa käyntiin niin puhallin hönkäsee kerran ja sammuu. Aiemmin oli tuollaista samaa mutta muutaman yrityksen jälkeen lähti päälle, nyt ei ole toiminut pitkään aikaan. Autossa onneksi myös lohkolämmitin joten ei olla aivan pulassa..

Kiitän etukäteen kaikki vastanneita. Kaikki mahdolliset vinkit mistä kannattaa lähteä vikaa paikantamaan on tervetulleita

Ford transit connect 2007 1.8diesel

Renee
Viestit: 256
Liittynyt: 09 Tammi 2014 18:51

Re: webasto ei lähde päälle

ViestiKirjoittaja Renee » 06 Joulu 2018 22:07

No ne peruskysymykset onko webastoa käytetty kesällä testattu että se toimii.Samaa hommaa kuin ilmastoinissa talvellaa sitä pitäsi käyttää jossain lämpöisessä paikassa vaikka 2 kertaa kuussa.
Katsottu sulake että webastolle tulee virtaa kunnolla ja akussa kanssa on puhtia tarpeeksi .

Tuossa on sellainen pika haku hommaa tiedät vähän missä mennään
https://www.tyyppiviat.com/webasto-eber ... -ei-toimi/
Volvo 850 1995 farmari 2.432 bensa manuaali
Mondeo 2015 1.5 bensa ecobooster manuaali

riikomi
Viestit: 483
Liittynyt: 22 Kesä 2005 12:39

Re: webasto ei lähde päälle

ViestiKirjoittaja riikomi » 06 Joulu 2018 22:39

Vikakoodit saattaisivat auttaa - eivät toki aina.

h5ne
Viestit: 2
Liittynyt: 04 Joulu 2018 22:22

Re: webasto ei lähde päälle

ViestiKirjoittaja h5ne » 03 Tammi 2019 00:37

Vikakoodeja ei anna ainakaan tuolla omalla lukijalla. Nollaantuuko lämmitin jos käyttää releen irti hetkeksi? Tuossa näyttäis olevan ainakin 2 sulaketaulua, konehuoneessa ja ratin alla. Netistä selaamalla löytyi jonkun transitin sulaketaulu ja näytti olevan rele (R1) tuossa ratin alla olevassa taulussa mutta omassa on mielestäni erilainen sulaketaulu tai sitten se rele on siellä hieman syvemmällä, enkä nähnyt sitä. Mistähän tuo rele tai sulake tuolle lämmittimelle löytyy? 2007 transit connect 1.8 diesel

PiuhaPoikki
Viestit: 221
Liittynyt: 22 Loka 2012 21:56

Re: webasto ei lähde päälle

ViestiKirjoittaja PiuhaPoikki » 03 Tammi 2019 07:37

Se puhaltimen alkuhönkäisy kuuluu asiaan. Poltin tarkastaa aluksi, että palopuhallin toimii.
Jos jäät kuuntelemaan korva tarkkana sitä niin alkuhönkäisyn jälkeen vesipumpumpun pitäisi jäädä surisemaan.
Tällä välin poltin alkaa hehkuttaa ja kohta palopuhaltimen pitäisi alkaa puhaltaa ihan pienillä kierroksilla.
Nyt pitäisi polttoainapumpun alkaa myös naksuttaa kiihtyvään tahtiin. Ja palopuhallin nostaa asteittain kierroksia.

Jos todellakaan ei kuulu mitään muuta, kuin tuo palopuhaltimen hönkäisy niin luulen polttimen ohjainyksikön olevan rikki.
Meillä on aivo hajonnut kahdesta autoista. Molemmissa oireili juuri palopuhaltimen ohjauksen sekoiluna.
En ole varma mittaako se hehkutulpan virran, eli toteaako viallisen hehkun ja lopettaa siihen. Luultavasti ei.
Oletan, että se yrittäisi käynnistyä vaikka hehkutulppa olisikin poikki.

Epäonnistuneen käynnistysyrityksen jälkeen palopuhaltimen pitäisi huutaa hetki täysillä kierroksilla tuulettaen polttoaineet pois palopesästä.

Kyseisen pirssin poltintahan ei ole integroitu auton tietokoneeseen vaan siinä on eberin oma minikello?
Mielestäni sen vikakoodeja ei saa näkyviin auton väylän kautta. Näin ainakin 2005 mallin connectissa.

Ei se vikatilassa taida olla kun kerran palopuhallin herää.

Edellämainitut sillä oletuksella, että kyseessä on eberi eikä webasto.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa