Uus täällä

Off-topic-keskustelu
cujola
Viestit: 1
Liittynyt: 30 Tammi 2018 17:45

Re: Uus täällä

ViestiKirjoittaja cujola » 30 Tammi 2018 18:18

Morjensta.
Hyvin pitkällisen pähkäilyn ja monien auton lainaamisten jälkeen viimein kyllästyin ja hommasin perheeseen oman pakettiauton.
Pitkä pohdinta kannatti ainakin sikäli, että kohdalle sattui lähes heti ostopäätöksen tehtyäni halpa ja hyväkuntoinen -82 Transit. En siis halunnut mitään peruskopperoa, vaan auton jolla on ''sielu'' ja sen verran innoissani olen tuosta löytämästäni harraste-/käyttöautosta että piti oikein liittyä clubiin.

P.S. Liittymiseen on toki syynä myös se, että minulla ei ole juuri mitään kokemusta dieselautoista ja täältä oletettavasti löytyy apuja jos/kun ongelmia tulee.

Janim
Viestit: 1
Liittynyt: 30 Tammi 2018 17:19

Re: Uus täällä

ViestiKirjoittaja Janim » 30 Tammi 2018 19:08

Jeppisjee... sutena täällä... tai uutena ja uutena, tuli joskus oltua aiemminkin mutta eipä ennää ollu hajuakaa nimimerkistä saati sähköpostilla jolla liittyi. Voipi olla että oli joku ammattikoulun sähköposti silloin muinoin käytössä :D

No kuitennii... Fjoortia en oo koskaa halunnu ostaa mutta sellaseen kuitenkin monesti päätynnä :mrgreen: miestä lienee johtuu. Käytössä on on ollut äiteen Fokkuspokkusta, omaa Transiittia, Sierroilla on tullut ajeltua (jostain syystä vain radalla tosin), Firmaan sain ylipuhuttua viimein transiitin kun aiemmin ajeltiin nissanilla, hiacella ja portterilla.

Nyt on tässä viimeisimpänä tullut päästeltyä Mondeolla, MK 3 2.2 tiisselinä, ja sepä vasta onkin vallan mukavaksi vehkeeksi osoittautunut. Päädyin mondeoon koska mulla on sellainen omituinen mielihalu vetää kaikenlaista perässäni tuolla pitkin maanteitä. Useimmiten siellä koukussa roikkuu autotraileri, Autosuunnistusta, offia, jokkista tms tulee käytyä harrastamassa pitkin eteläsuomea. Tästä johtuen autonvalintakriteerit olivat sellaiset että vetopainoa sais olla ja auto kuitenkin kohtuuhintainen pitää ja hankkia. Mondeon kokoluokassa 1800 kg on aika paljon, tuli huomattua. Toinen syy mondeoon päätymisessä oli se että niihin oli saatavissa moottori jossa on hieman kuutiooita ja jonkin verran myös paukkua (155hp/370nm) joka on ihan kiva juttu muutoinkin mutta myös siinä kohtaa kun raahaat jotain kiimaliiteriä nelostiellä.... Tämä karavaanari ei nimittäin ole tientukkeena :thumbup:

Mondeoon on tietenkin joutunut kaikenlaista remppaa hiukka tekemään, ja jotain paranteluakin on harrastettu. On laitettu lisävaloa, uutta eberiä, kampuran tunnistinta ja johtosarjanpätkää kun matka katkesi, moniurahihnaa , kampiakselin stefaa... mitähän vielä, no ei tuo nyt paha lista ole. 40 tkm matkalle. Ajattelin tänne jossain vaiheessa laitella jotain pientä rakentelutopikkia kun ehtii ja saa täysimääräisen jäsenoikeuden käyttöön. Vähän niinkuin itselle muistiin mitä on tullut tehtyä ja milloin, sekä avuksi heille jotka vastaavaa remppaa suunnittelevat. Paljon tulee itsekin lueskeltua foorumeita ennen kun toimeen aletaan, varsinkin jos on hankalammasta hommasta kyse. Facen Foordiclubi on kans toisaalta ihan kiva juttu mutta toisaalta ihan hanurista. En tiedä missä kohtaa kaikki autoaiheiset systeemint facebookissa menee piloille mutta monasti siellä ei saa osakseen kuin piruilua, trollaamista jne...

Nojuu.. mä lähen tallille pesee :ford: kun on kuulemma pakkasia tulossa :thumbup:

Parhain terveisin Jani

samiku
Viestit: 2
Liittynyt: 31 Tammi 2018 16:18

Re: Uus täällä

ViestiKirjoittaja samiku » 31 Tammi 2018 16:31

Terve,

Autoiluhommat tuli aloiteltua 1994 vm-83 Escortilla, sen jälkeen oli muita merkkejä, mutta nyt taas alla Grand C-MAX -11 ja pientä korjausvinkkiä olisi tarve kysellä.

JoonasL
Viestit: 7
Liittynyt: 15 Tammi 2018 17:39

Re: Uus täällä

ViestiKirjoittaja JoonasL » 02 Helmi 2018 11:47

Terve,

Itsekin uutena. Tällä hetkellä ajossa neljäs Ford, minkä vuoksi liityin foorumille. Valitettavasti tämän neljännen kanssa elo on ollut hieman haastavampaa, minkä vuoksi tekniikka puolella sitten varmaan hieman tietoa etsiskelen.
Autoina tänä mennessä ollut kaksi Nissan Sunnyä, Opel Astra, mk2 Mondeo, mk2 Volvo S40, Lada Samara, Renault Megane, mk1 Ford Focus, mk3 Mondeo, Skoda Octavia ja nyt tämä mk4 Mondeo. :)

Stide
Viestit: 1
Liittynyt: 09 Helmi 2018 16:45

Re: Uus täällä

ViestiKirjoittaja Stide » 12 Helmi 2018 16:15

Moi!
Omistan Mondeon 04 ja on tällähetkellä radio jumissa, elikkä siihen kaipaisin apua nyt aluksi. Pari vuotta olen ajellut Mondeolla ilman mitään ongelmia ja nyt on alkanut tulla välillä sitäsuntätä niin ajattelin täältä voisi saadaa apua.

mtalo
Viestit: 1
Liittynyt: 07 Helmi 2018 23:30

Re: Uus täällä

ViestiKirjoittaja mtalo » 13 Helmi 2018 08:01

Tervehdys

Liityin tänne, kun tuli ongelmia signeerauksessa olevan auton kanssa.

Mainitaan, että Transitimme on 15-paikkainen pienoislinja-auto. Sivistetään teitä vielä sillä nippelitiedolla, että pienoislinja-auto on täysin autoveroton: ei autoveroa maahan tuotaessa, ei vuosittaista ajoneuvoveroa eikä käyttövoimaveroa. Huonona puolena on vaatimus D1-kortille ja 100km/h-rajoitin...
:ford: Transit RWD 2.2tdci 155hp vm. 2015

Nikked
Viestit: 2
Liittynyt: 15 Helmi 2018 13:37

Re: Uus täällä

ViestiKirjoittaja Nikked » 15 Helmi 2018 16:06

Päivää kaikille. Liityin tänään foorumiin ja katsotaan jos saan juttua aikaiseksi Transhitin kanssa elämisestä :D

Masvasa
Viestit: 2
Liittynyt: 06 Tammi 2018 09:24

Re: Uus täällä

ViestiKirjoittaja Masvasa » 22 Helmi 2018 05:11

Moi vaan kaikille.

Liityin joukkoon hienoon ja katsellaan mitä kaikkee kivaa saa aikaiseksi täälä porukassa.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija